BBConstrumat logo

El BBConstrumat rep el vistiplau del sector

Després dels èxits aconseguits en les anteriors edicions del BBConstrumat, diversos representants de les organitzacions més importants d’aquest país del sector de la construcció s’han reunit amb els alts càrrecs de Fira Barcelona. Són dos els motius principals d’aquesta trobada: el primer, mostrar el suport del sector a aquest esdeveniment y el segon, començar a planificar y a proposar millores per a les futures edicions.

El BBConstrumat és clau

El paper que juga aquest esdeveniment és molt important, ja que segons explica el sector, el BBConstrumat és l’única plataforma firal d’Espanya que reuneix tota la cadena de valor. D’aquesta manera i juntament amb la clara aposta per la innovació com a camí a seguir, és molt més fàcil que el sector de la construcció no s’estanqui i torni a créixer.

Sector de la construcció al bbconstrumat

Font: interempresas.net

Segons els experts, gràcies a aquesta plataforma el tant per cent que suposa el sector de la construcció al PIB podria experimentar un creixement de fins al 5%, després de l’intent de transformació del sector per mitjà de la innovació i la digitalització. A la vegada, els representants d’ambdues parts apunten que també estan treballant de cara al futur, buscant un equilibri entre la tradició i la innovació.

El futur del sector de la construcció

El proper BBConstrumat haurà de complir un manifest que han sellat una vintena d’agents de la construcció que es van reunir a Lleida, més concretament a la seu de la Fundació Sorigué. Amb el clar propòsit i objectiu de millorar encara més les pròximes edicions i ajudar a la recuperació del sector aquest manifest senyala el següent.

BBContrumat

El sector ha d’expandir-se per recuperar la posició que ocupava anys enrera i això només es podrà aconseguir a través de la comprensió i la ràpida adaptació als canvis dels propers anys. Les dues paraules claus són eficiència i competitivitat, que es repeteixen durant tot el discurs. Però aquestes paraules no són les úniques que es van marcar en negreta, també es destaquen la innovació, internacionalització, sostenibilitat i digitalització  com a claus per a la ràpida recuperació del sector de la construcció.

b6dab2539471b159b2d6085a630e2f5e

El parc arquitectònic públic també es va senyalar com una de les oportunitats per a les empreses de construcció, ja que aquest s’ha d’anar transformant i gestionant perquè es regeneri de la millor manera possible. El futur també vindrà marcat pel nou marc legislatiu quant al medi ambient, les noves premisses d’eficiència i sostenibilitat en la construcció alteraran el model del sector.En el manifest també s’apunta que tot aquest canvi no serà possible sense uns treballadors formats sota un programa de qualitat que garanteixi la professionalització del sector. Per últim, també destaquen que s’ha de comunicar aquesta transformació perquè els ciutadans i el consumidor final percebin un benefici en ella.

Així doncs, hi ha moltes esperances dipositades en el proper BBConstrumat, les quals explicarem al nostre blog.