habitatge saludable

El Baròmetre Europeu de l’Habitatge Saludable 2018 anima a la reforma dels habitatges

Durant l’octubre, Velux va publicar l’informe del Baròmetre Europeu de l’Habitatge Saludable d’aquest 2018, on s’animava a la reforma dels habitatges. 2018 és el quart any que es publica l’informe, elaborat per Velux, empresa que s’encarrega del disseny i la venda de finestres eficients. L’objectiu és avaluar l’estat dels habitatges a Europa i descobrir els efectes que tenen en la salut dels ciutadans.

L’informe consta de 16 pàgines on es parla sobre habitatge i qualitat de vida, focalitzant en temes com les zones metropolitanes, l’habitatge saludable  la rehabilitació. L’estudi té un abast europeu i compta amb el suport de diverses institucions com la Comissió Europea. A continuació us expliquem les claus per a entendre’l.

habitatge saludable

Els suburbis

Es calcula que el 2050 dos terços de la població mundial viurà en ciutats. De fet, a Europa ja s’han superat aquestes xifres: el 73% dels europeus viuen en nuclis urbans.

Dins d’aquests nuclis urbans, el que més ens crida l’atenció és el creixement dels suburbis. A Europa, encara molta gent aspira a l’ideal de “casa amb jardí”. Els extraradis de les ciutats ofereixen més espai per menys cost, així com menys soroll i pol·lució (sense saber-ho busquem un ideal d’habitatge saludable).

habitatge saludable

Claus per a un habitatge saludable

Un dels majors problemes amb l’habitatge a nivell europeu és l’envelliment de les cases. Dues de cada tres cases tenen més de 40 anys. Habitatges construïts amb uns altres estàndards i energèticament menys eficients que avui en dia.

La millor solució passa per a la renovació. Però les xifres també ens demostren que es rehabiliten molt pocs habitatges. La manca d’informació, d’incentius o de capital en són els principals motius. Seria interessant que els governs proposin més incentius per a la renovació, per tal que l’habitatge saludable sigui una realitat a tot el continent.

habitatge saludable

Oficines saludables

L’informe també dedica una part  a les empreses. Les oficines còmodes i saludables milloren la satisfacció i productivitat dels treballadors. Paradoxalment, només un 10% dels costos de les empreses són dedicats als lloguers i costos energètics de les oficines.

habitatge saludable

En conclusió, el Baròmetre Europeu de l’Habitatge Saludable fa un estudi per mostrar-nos la realitat de l’habitatge a Europa. I apunta a la reforma dels habitatges com a millor solució per a aconseguir una millor qualitat de vida.