Eficiència energètica

Eficiència energètica sense passar fred a casa. L’expert respon

La societat avança a ritmes insostenibles. La velocitat d’augment de producció fa pànic. No som conscients, tot i que pensem que si, de quanta energia malbaratem. Hem d’aprendre a salvar el nostre planeta, i una de les eines, a part de reciclar, és l’eficiència energètica. Començar a utilitzar l’energia de forma eficient.

Ara ens trobem en un moment crític, ja que amb el fred que fa l’únic que ens ve de gust quan entrem a casa és encendre la calefacció i posar-la al màxim. Error. Aquesta no és la primera solució que ens ha de venir al cap quan tenim fred. Hi ha moltes altres opcions per a deixar de passar fred a casa i utilitzar l’energia de la qual disposem de forma eficient. A continuació et presentem sis consells que hauràs de seguir a casa per a convertir-la en una casa que aposta per l’eficiència energètica.

1. L’eficiència energètica i els aliments

L’alimentació és essencial per a mantenir el nostre cos calent, i durant aquests dies de tant fred hem de consumir aliments de major consum calòric per a guanyar energia. Llegums, arròs… són aliments calòrics o d’absorció lenta que faran que mantinguem la nostra pròpia calor.

eficiència energètica

2. L’eficiència energètica i les infusions

Una beguda calenta abans d’anar a dormir, a part de ser plaent, serà útil per a descansar millor i regular la temperatura corporal. Les infusions calentes són la beguda ideal, però també pots optar per una bona tassa de cafè descafeïnat o un got de llet. Dormiràs molt més tranquil i calent.

Eficiència energètica

Cal intentar no caure en l’error. Prendre una infusió calenta abans d’anar a dormir és ideal, però prendre una beguda calenta abans de sortir al carrer no és recomanable. En sortir fora, on fa més fred, el nostre cos calent farà que sentim encara més la sensació de fredor.

3. L’eficiència energètica i les defenses

Durant aquesta temporada de tant fred la nostra por davant dels refredats i la grip s’accentua. Mantenir el nostre nivell de defenses alt és essencial. Per a lluitar contra els virus i no deixar que entrin al teu cos pots utilitzar complements alimentaris per a ajudar-te i també introduir aliments amb vitamina C, com per exemple el suc de taronja natural.

Eficiència energètica

4. L’eficiència energètica i la roba d’abric

La indumentària és bàsica per a passar el dia aïllat del fred. Has d’optar per peces de roba més gruixudes com els jerseis de llana o els abrics de plomes. A més, encara que a vegades fa mandra, has de pensar en abrigar-te les extremitats com el cap i els peus per afrontar-te al fred.

eficiència energètica

5. L’eficiència energètica i les bosses d’aigua

Bosses d’aigua? Sembla que tornem al segle passat, però no. Són una opció excel·lent per a mantenir-nos calents dins de casa. Deixa de banda l’estufa elèctrica i els mals de caps que aquesta comporta. Posa’t al llit aviat, amb una infusió calenta, una bona pel·lícula i una bossa d’aigua calenta als peus. Recorda que casa teva s’està convertint en una casa que aposta per l’eficiència energètica: evita els electrodomèstics i l’electricitat sempre que puguis.

eficiència energètica

6. L’eficiència energètica i l’exercici

 I per últim, l’opció que et farà més mandra però que és molt útil. Fes exercici a casa. No cal sortir al carrer per suar i posar-te en forma, pots instal·lar-te una màrfega a la sala d’estar i començar a fer exercici. Hi ha moltíssimes pàgines web, aplicacions pel mòbil o vídeos del Youtube que t’ajudaran a seguir una rutina des de casa. Anima’t!

eficiència energètica

Que no et faci mandra fer que la teva casa s’uneixi a l’eficiència energètica. Cuida’t a tu i cuida al teu món! Si ho intentes tot i res funciona, potser és senyal  que casa teva necessita millorar la seva forma d’aïllar-se de l’exterior. Fes click aquí i nosaltres t’expliquem com.