Eficiència Energètica

Eficiència Energètica i renovació de l’enllumenat

La ciutat de Barcelona des de fa un temps compta amb el Pla de Renovació Integral de l’Enllumenat 2018-2020 que té com a objectiu aportar més sensació lumínica, però sense aportar més quantitat de llum. Així doncs, es reparteix la llum de manera que estigui sota una millor eficiència energètica a partir de les millors tecnologies lumíniques del mercat.

Aquest Pla de Renovació de l’Enllumenat 2018-2020 està previst que afecti a més de 200 carrers i que s’instal·lin 10.000 noves llums LED.

llum-barcelona

Com s’aconseguirà l’eficiència energètica?

Durant els pròxims mesos, el Pla crearà millores en els diversos barris, com poden ser: la substitució de l’enllumenat públic actual per un de tipus LED, una nova ubicació dels fanals, canvi en la connexió a la xarxa… i altres canvis relacionats amb les necessitats lumíniques. Aquests canvis estan planificats per tal de persistir en l’objectiu d’una Barcelona que tingui la màxima eficiència energètica possible.

A més, també es realitzaran actuacions per la millora de l’espai públic durant aquest temps.

barcelona

Les millores a cada barri

Els barris afectats pels canvis en l’enllumenat seran els següents: l’Eixample, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Gràcia.

Als barris de l’Eixample i d’Horta-Guinardó, es continuarà substituint l’enllumenat actual per LEDs, i alhora es canviaran els quadres de comandament per uns de Monolit. Aquestes accions i la nova ubicació que se’ls hi donarà als fanals estan previstes que finalitzin el 5 de desembre al barri d’Horta-Guinardó i el 17 de gener de 2020 a l’Eixample.

A Sants-Montjuïc continua la substitució integral de l’enllumenat en alguns carrers, on s’inclou el canvi de la línia elèctrica. Està previst que els canvis acabin el 23 de desembre de 2019.

Gràcia tindrà millores en l’enllumenat per un canvi de cablejat que anirà grapat a la façana i la col·locació de noves llums a la façana. La previsió per aquest projecte és que acabi el dia 11 d’octubre.

Aquests canvis en els barris ajudaran a Barcelona a millorar l’eficiència energètica, la seguretat i la gestió intel·ligent.