edifici més eficient

Nova seu de SENER, l’edifici més eficient

El grup d’enginyeria i tecnologia SENER ha construït una nova seu al parc tecnològic Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès. Aquesta nova seu ha estat catalogada com l’ edifici més eficient.

No es tracta d’una seu qualsevol, sinó que es tracta d’un edifici eficient i respectuós amb el medi ambient, dissenyat pel mateix equip d’arquitectes i enginyers del grup SENER. L’edifici compleix amb totes les exigències d’alta tecnologia que requereix l’activitat que s’hi duu a terme.

SENER és una empresa d’enginyeria i construcció, dedicada a les solucions innovadores en enginyeria, construcció i integració de sistemes, i amb més de 50 anys d’experiència. A Catalunya s’ha convertit en un centre d’excel·lència pel que fa a l’aeronàutica, les tecnologies hidràuliques, l’enginyeria de ports i costes, els sistemes ferroviaris, l’electrònica i instrumentació per a ciència i experimentació de l’espai entre d’altres disciplines. Els projectes que es duen a terme des de SENER són de grans dimensions, i és per aquest motiu que les seves seus i instal·lacions han de seguir rigorosos controls i requisits.

En aquestes noves instal·lacions a Cerdanyola del Vallès hi treballen prop de 300 professionals (enginyers, físics, arquitectes, matemàtics i metges) que formen l’equip multidisciplinari de SENER a Catalunya.

edifici més eficient

Alguns dels elements arquitectònics per a garantir l’eficiència energètica són…

  • Plaques fotovoltaiques: més de 1.160 plaques que sumen una potència de 215 kWp, podent cobrir el 43,5% de la demanda elèctrica anual de les instal·lacions.
  • Sistema de climatització combinant un sistema convencional i una connexió a un District Heating and Cooling.
  • Façana amb un disseny reductor de transmissió tèrmica.
  • Orientació de l’edifici pensada per reduir l’exposició a la radiació solar (excepte les plaques fotovoltaiques).

Gràcies a aquestes mesures (podeu veure el llistat de mesures complet aquí), aquest nou edifici ha obtingut la categoria “A” a l’escala de certificació Energètica per edificis que atorga l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya, que cataloga l’edifici com el més eficient.