Portada de la nova guia d'eficiència energètica

Disponible la nova guia d’eficiència energètica

Sota el nom de “Rehabilita’m! fes-me eficient i saludable” el grup E4: Endolla’t a l’estalvi i eficiència energètica ha elaborat una guia d’eficiència energètica per a establir i impulsar diverses estratègies relacionades amb l’estalvi i amb l’eficiència d’energia. Després de les diferents mesures que s’han anat desenvolupant des del 2002, Barcelona vol seguir demostrant que és una ciutat compromesa amb el canvi climàtic.

La guia d’eficiència energètica

Amb l’elaboració d’aquests estàndards de confort es marca com a objectiu la definició dels patrons i criteris a seguir per fomentar i fer prendre consciència a tothom de la importància d’aquest tema. També vol facilitar i democratitzar la informació per a prendre decisions sobre la renovació energètica dels edificis tant a particulars com a petits comerços. El grup comptarà amb la col·laboració d’un seguit d’agents que ajudaran a tirar endavant el projecte.  Experts en estalvi energètic donaran un cop de mà així com agents d’economia social, col·legis i plataformes professionals i patrocinadors vetllaran per elaborar la guia i difondre-la. Altrament cal recordar que aquest projecte segueix les petjades del que va presentar l’ICAEN fa un parell de mesos.

guia d'eficiència energètica

La guia d’eficiència energètica s’ha separat en dues parts. La primera d’elles, exposa la introducció del projecte així com els objectius i informació que necessitem conèixer abans de llegir la segona part. Pel que fa a aquesta segona part, on hi apareixen les fitxes, s’estructura en 3 capítols diferents.  El primer tracta sobre la salut i el confort que explica com millorar la qualitat de l’ambient a l’interior dels edificis. En el segon i el tercer en forma de fitxes valorades trobem les mesures passives i actives que podem adoptar.

edifici rehabilitat seguint el que diu la guia d'eficiència energètica

En què et pot beneficiar la guia d’eficiència energètica?

La guia d’eficiència energètica et donarà un seguit d’informació de qualitat que et permetrà prendre consciència dels avantatges d’optar per una rehabilitació energètica al teu edifici. A més, si ets una empresa o petita botiga, et donarà visibilitat com a empresa socialment responsable. També ens aportarà indicadors confiables sobre aquest tema així com l’ajut d’experts amb experiència. Encara que el principal benefici que et pot aportar aquesta guia és aconseguir que optis per rehabilitar el teu edifici, ja que això et comportarà un estalvi d’energia, i de diners, de quasi un 80%.

Col·labora!

La teva participació activa en aquest projecte aconseguirà que es pugui dur a terme la creació d’un espai comú professional amb criteris unificats i transparents on es puguin plantejar idees creatives i innovadores. A més, la teva participació serà fonamental per apropar aquesta informació sobre l’estalvi energètic a tothom, objectiu principal de la guia.

guia d'eficiència energètica en una edifici

font: Instituto Superior del Medio Ambiente

Després de l’ampliació d’ajudes per a la rehabilitació energètica i la informació d’aquesta guia, no hi ha excusa per a fer el pas!