dia mundial de l'eficiència energètica

Dia Mundial de l’Eficiència Energètica 2018

Avui,  5 de març, és el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica. Una fita internacional que convida a la reflexió i a prendre mesures per combatre els efectes del canvi climàtic. Des dels organismes internacionals es vol conscienciar la societat de la necessitat de canviar el model energètic per tal de ser més eficients i més responsables. OBRA també s’uneix a la iniciativa ;)

Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

El Dia Mundial de l’Eficiència Energètica és una bona ocasió per fer partíceps a empreses, entitats, professionals i ciutadania de la responsabilitat que tenim en el camí del nou model energètic. L’objectiu d’aquesta fita que se celebra cada 5 de març és precisament convidar a la reflexió i pensar en noves propostes i accions que vagin encaminades en aconseguir l’eficiència energètica.

Aquesta celebració es va crear per primera vegada l’any 1998, a la Primera Conferència Internacional de l’Eficiència Energètica per debatre sobre la crisi d’energia i l’eficiència energètica. Els organitzadors van establir aquesta dada mundial per destacar la importància de fer un ús eficient de l’energia, de reduir els combustibles fòssils i de potenciar l’ús de les energies renovables.

Què podem fer els ciutadans?

És clar que el problema i els efectes del canvi climàtic necessita mesures polítiques i un canvi de model a escala mundial. Tot i això, els ciutadans també podem fer petits canvis que, sense cap mena de dubte, ajuden i contribueixen notòriament. Així doncs, en el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, des d’OBRA us indiquem algunes de les accions que podeu començar a aplicar a la vostra vida diària:

El més important en el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica és reflexionar, conscienciar-nos i donar petits passos cap a la meta: l’eficiència energètica. Ara que ja tens algunes idees, pensa quines podries aplicar al teu dia a dia i explica’ns als comentaris del post, quines accions has implementat o quines idees pots aportar.