Creix el sector de la rehabilitació a Catalunya

Creix el sector de la rehabilitació a Catalunya

L’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC) ha confirmat el creixement del sector de la rehabilitació a Catalunya. Segons l’informe de juliol, la rehabilitació és l’àrea que més ha crescut dins del sector de la construcció.

Bones perspectives al sector de la rehabilitació

L’informe d’ITEC ha destacat les bones perspectives del sector de la rehabilitació a Catalunya. L’estudi posa el punt de mira a quatre grans blocs: habitatge, rehabilitació, edificació no residencia i enginyeria civil. De tots, la rehabilitació és el que ha registrat les dades més positives.

rehabilitació

Josep Ramon Fontana, cap del departament de Mercats de l’ITEC, ha assegurat que:

La rehabilitació proporciona el matalàs d’estabilitat a la construcció europea”.

Malgrat això, també ha destacat que “la rehabilitació és un segment que li costa créixer, tot i que a Espanya el nivell de creixement és força raonable”.

Si ens fixem en Europa, Itàlia és el país on la rehabilitació més ha crescut. De fet, la rehabilitació arquitectònica esdevé el 60% del sector de la construcció. A l’altre costat es troba Alemanya, on n’hi ha un estancament.

El futur de la rehabilitació

A l’Estat espanyol el sector continua creixent de manera raonable. Malgrat això, l’ITEC sosté:

No sabem fins a quin punt aquesta tendència no és un foc artificial que durarà un o dos anys, però que després ens torbarem en una situació d’estancament com la que està patint Alemanya”.

L’institut també ha aprofitat per destacar la importància de la rehabilitació arquitectònica al sector de la construcció.

L’expert respon

Com ja sabeu, a la nostra secció de “L’expert respon” parlem de la rehabilitació i manteniment dels edificis. Si voleu saber quins components podem millorar o quins ajuts podem demanar, no us oblideu de consultar els articles que publiquem a aquest apartat. A l’últim, vam parlar del llibre de l’edifici, els ajuts i les inspeccions tècniques dels edificis de més de 45 anys.