construcció sostenible

Construcció sostenible per fer front a l’emergència climàtica

El 29 de juliol de 2019 va ser un dia clau: es van consumir tots els recursos naturals que el planeta podia subministrar durant tot l’any. Aquest va ser l’inici de l’emergència climàtica i tots els indicadors preveuen que aquesta data límit s’anirà escurçant any rere any. Avui us parlem de la construcció sostenible per fer front a l’emergència climàtica. :)

El sector de la construcció sostenible: un sector clau

Davant aquesta situació, cal donar una resposta eficaç que s’ha de donar des de les ciutats. D’aquí a cinc anys, es preveu que visquin dos terços més de la població mundial. Però ja es comencen a veure signes de col·lapse, com ara la qualitat de l’aire, de l’aigua, l’ús del sòl o les aglomeracions urbanes.

imatge 1

És per això que el sector de la construcció sostenible és i serà un factor clau en la lluita contra el canvi climàtic. L’ús de fonts i recursos renovables, una nova concepció del sector de la construcció i de les ciutats i regular l’ús eficient del sòl, són algunes de les mesures que ajudaran a frenar l’emergència climàtica.

Mesures per fer front l’emergència climàtica

Existeixen diverses mesures per fer front l’emergència climàtica. Per part de la Unió Europea, a partir del 31 de desembre tots els nous edificis hauran de tenir un consum d’energia gairebé nul·la. A més, per part del Govern de l’Estat, té pendent aprovar la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, acompanyada del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2021-2030.

Rehabilitació d’edificis: prioritat davant l’emergència climàtica

Una altra mesura és prioritzar la rehabilitació dels edificis que més ho necessitin. Només a Catalunya hi ha un milió d’habitatges construïts abans del 1970. En aquests casos, es necessiten millores estructurals i energètiques per reduir la demanda energètica i potenciar les energies renovables.

imatge 2

Així doncs, el factor clau més important per fer front l’emergència climàtica és la construcció sostenible. Millorem l’actuació del sector, i millorarem el nostre planeta.