no passar calor a casa

Consells per no passar calor a casa aquest estiu

L’estiu sempre arriba acompanyat d’altes temperatures que a vegades ens poden fer la vida impossible. Segur que aquests últims dies ja ho heu estat experimentant i esteu intentant posar una solució que no requereixi una gran inversió econòmica. No patiu! Amb els trucs que us expliquem a continuació, no passar calor a casa és possible. Podreu gaudir d’un estiu molt més agradable i sense malgastar electricitat! ;)

Què puc fer per no passar calor a casa?

Amb tantes hores de sol els edificis s’escalfen durant més temps i si les temperatures no baixen durant la nit, dormir es pot convertir en un autèntic infern.

Baixar les persianes

Una casa es pot convertir en una autèntica sauna si el sol entra durant molt temps a través de les finestres. Per evitar això, és important instal·lar persianes en les zones que toca més el sol. Tanmateix, mantenir-les baixades durant les hores clau comportarà que no s’escalfi tant.

no passar calor a casa

Aprofitar la ventilació

Quan arribi la nit o a primera hora del  matí, obre les finestres per tal de generar corrents d’aire que refresquin l’ambient. La combinació d’una bona ventilació nocturna i un bon aïllament pot mantenir una casa fresca sense la necessitat de consumir electricitat.

Tancar les habitacions per aïllar la calor

De la mateixa manera que es pot aprofitar el corrent d’aire per refrescar la casa, també és important localitzar les habitacions que tenen més tendència a escalfar-se i tancar la porta. D’aquesta manera, s’evitarà la propagació innecessària de la calor a tot l’edifici.

Evitar encendre llums i electrodomèstics

Aprofita al màxim la llum natural per no haver d’encendre bombetes innecessàries. Tanmateix, quan encenguis un electrodomèstic procura no estar a prop i tanca l’habitació per tal que l’escalfor no es transmeti a la resta de la casa.

nopassarcalor11

Fins aquí els nostres consells per no passar calor a casa aquest estiu! Us seguirem informant de totes les novetats d’urbanisme i rehabilitació de Barcelona com cada setmana ;)