Consells per a combatre la calor a casa

Consells per a combatre la calor a casa

Sembla que ja ha arribat la calor per a quedar-se. És època de fer el canvi d’armari, començar a anar a la piscina i gaudir del bon temps… però sense passar calor a casa! En aquest post us deixem vuit consells per a preparar la casa per a combatre’l:

Assegura’t de tenir un bon aïllament

És la base per a detenir l’entrada de calor a casa, sobretot a través de les finestres i portes. A més, invertir en un bon aïllament evitarà que surti l’aire fresc que aconseguim acumular en les estades.

Protegeix l’habitatge de l’entrada de sol durant les hores més caloroses del dia

Baixa les persianes i cortines en els pics de calor (a mig matí i sobre el migdia) i ventila per la matinada i ben entrada la tarda. D’aquesta manera, aconseguim ventilar la casa abans i després de les hores de calor, així com evitar que s’acumuli en excés dins de l’habitatge.

Tanca les habitacions per a evitar que s’escapi l’aire fresc

Igual que obrim les finestres per a refrescar les estades, es tanquen les portes per a evitar que es dispersi l’aire. Així que, si aconsegueixes refrescar una habitació més que la resta, procura deixar-la tancada per a tenir un lloc fresc al qual acudir en cas de molta calor.

Consells per a combatre la calor a casa

Evita encendre electrodomèstics

Evita encendre la rentadora, el forn o fins i tot la televisió, perquè necessiten molta energia i la transformen a través de la calor.

Aposta per les bombetes LED o de baix consum

Aquestes bombetes emeten una llum coneguda com a “llum freda”, ja que emeten molt menys calor que la il·luminació convencional. Així i tot, intenta prioritzar l’entrada de llum natural, aprofitant que els dies s’allarguen a l’estiu.

Aposta pels ventiladors

Si no aconsegueixes refrescar l’habitatge jugant amb els corrents d’aire entre finestres, col·loca ventiladors de sostre que creguin una cortina d’aire de dalt a baix.

Consells per a combatre la calor a casa

Envolta’t de plantes

Si disposes d’un jardí, aprofita per a conrear espècies de plantes enfiladisses, que actuaran com a aïllant i refrescaran l’ambient. A més, si comptes amb una petita terrassa, perquè refrescar el sòl amb aigua per a dispersar la calor.

Si realment és un dia calorós, pots optar per l’aire condicionat

Intenta utilitzar-ho en les hores on no puguis optar per refrescar l’habitatge amb aire de l’exterior, com durant les primeres o últimes hores del dia. Quan encenguis l’aire condicionat, recorda fixar-lo en almenys 26 graus. L’IDEA, Institut per a la Diversificació i l’Estalvi, apunta que cada grau que es disminueix la temperatura, s’incrementa en un 8% el consum d’energia.

Actualment utilitzes algun d’aquests mètodes? Coneixes algun més?