obres-de-millora-parc-ciutadella-barcelona

Comencen les obres de millora del parc de la Ciutadella

Les obres de millora de la plaça d’armes del parc de la Ciutadella de Barcelona han començat. L’objectiu de les obres és recuperar el jardí històric i tornar-lo a l’estat original i millorar el drenatge d’aquesta zona. En total, es preveu una duració de dotze mesos.

Obres de millora

Des del mes de juny les obres al parc de la Ciutadella estan en marxa. Els treballs es faran en quatre fases i acabarà el juny del 2021. Els treballs tenen un doble objectiu: tornar a l’estat original el deteriorat de la plaça d’armes i arreglar el drenatge. Les accions inclouran la reposició del sauló malmès i la col·locació de capes de grava.

També s’aprofitarà per millorar els elements vegetals per tal de recuperar les espècies originals, segons el projecte de Forestier. A més, s’arreglarà la xarxa de reg automàtic i s’eliminaran alguns escocells de l’arbrat per mantenir el disseny original.

Les obres aplicaran l’estratègia de residu zero, que consisteix a aconseguir que els residus generats s’integrin a la resta del parc.

El parc de la Ciutadella

El parc de la Ciutadella és un jardí històric declarat monument històric artístic des del 1951. La plaça d’armes reflecteix amb fidelitat els jardins originals que va projectar Jean-Claude Nicolas Forestier. Aquesta plaça té al centre un traçat rectangular on hi ha un estany ovalat envoltat d’arbres i, al mig de l’estany, l’escultura “Desconsol”, obra de Josep Llimona.

Es va dissenyar seguint l’estil del jardí de Luxemburg de París i es va inaugurar el 1881, pocs anys després de l’Exposició Universal de Barcelona. El conjunt del parc té diversos edificis: la seu del Parlament de Catalunya, dos antics museus que formen part del Museu de Ciències Naturals, una església, un col·legi, l’umbracle i el zoo.