Comença la reforma de la plaça de Mossèn Joan Cortinas

L’Ajuntament de Barcelona emprendrà a finals d’aquest mes de març les obres de reforma de la plaça de Mossèn Joan Cortinas. Així doncs, el barri del Bon Pastor del districte de Sant Andreu lluirà una millorada plaça de més de 8 mil metres quadrats. 

Quines novetats inclourà la plaça de Mossèn Joan Cortinas?

Les reformes previstes per aquest 2018 als barris continuen, veïns i no veïns gaudiran d’una millora que té com a objectiu principal millorar l’accessibilitat a la plaça de Mossèn Joan Cortinas, dotar de continuïtat als diferents espais que la conformin i augmentar el grau d’integració d’aquesta amb el barri.

Nova plaça de Mossèn Joan Cortinas

La nova plaça, a simple vista

La primera novetat que es podrà apreciar a primera vista serà l’eliminació dels desnivells que actualment conformen la plaça. Escales, voreres i pendents deixaran pas a un únic replà que complirà les funcions d’accessibilitat a la vegada que aportarà una major sensació d’amplitud visual. A més a més, s’hi podran observar dos espais perfectament delimitats. El primer, pavimentat amb llambordes de formigó, permetrà gaudir d’un agradable passeig entre l’arbrat. El segon serà de caràcter lúdic i hi podrem trobar nou espai de joc infantil perfectament acotat per una barana que farà gaudir als més petits.

Esport i diversió per a totes les edats

La nova plaça de Mossèn Joan Cortinas no avorrirà a ningú. 150 metres quadrats s’encarregaran d’albergar als més petits amb gronxadors i tobogans. Els més grans també tindran el seu espai, l’Ajuntament de Barcelona instal·larà una àmplia zona amb una gran tirolina i un vaixell així com una pista de bàsquet de més de 20 metres quadrats. Finalment, s’habilitarà una àrea adaptada per jugar a la petanca perquè gaudeixi tothom qui ho vulgui.

P2

 

Com a curiositat i durant la previsió i gestió de l’obra, s’ha pogut prendre constància de l’existència d’un refugi antiaeri de la Guerra Civil. El veïnat del barri ha informat que varen usar l’actual magatzem per a protegir-se de l’assetjament que va patir la ciutat ara fa 80 anys.

P2

L’obra de reforma de la plaça de Mossèn Joan Cortinas comptarà amb un pressupost d’uns 2 milions d’euros i serà la primera que supervisi el nou Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació.