Com serà la rehabilitació arquitectònica de la Ronda Sant Antoni?

Com serà la rehabilitació arquitectònica de la Ronda Sant Antoni?

La rehabilitació arquitectònica de la Ronda Sant Antoni es durà a terme entre el 2018 i 2019, després de la inauguració del nou mercat. L’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació la redacció d’aquest projecte i les empreses tindran set mesos per terminar els seus dissenys. L’objectiu d’aquesta remodelació continua amb la línia de pacificar els carrers per tal de fer-les més amables per als vianants.

La rehabilitació arquitectònica de la Ronda Sant Antoni

El barri de Sant Antoni està submergit en un procés de canvis. Primer va ser el mercat i ara la seva ronda. Igual que altres remodelacions, la rehabilitació arquitectònica de la Ronda Sant Antoni també crearà nous espais per als vianants i reduirà el trànsit de vehicles, potenciant l’ús de les bicicletes o del transport públic. El passat mes de juliol, l’Ajuntament va treure a licitació la redacció d’aquest projecte, del que ara en coneixem més detalls.

Per exemple, les voreres seran més amples, s’incorporarà un carril bici al centre i es reduiran els carrils de tres a dos. També es crearan espais per ubicar nous arbres, bancs, quioscs, etc. Finalment, la Ronda Sant Antoni no serà per als vianants, com es va plantejar al principi.

rehabilitació arquitectònica de la ronda de sant antoni

A més, també s’ha pensat aquesta remodelació com el primer pas per replantejar i uniformitzar l’estètica de les quatre rondes de l’Eixample: Ronda Sant Pau, Sant Antoni, Universitat i Sant Pere. Aquesta remodelació, però, s’hauria d’aprovar al ple de l’Ajuntament i per ara no hi ha data prevista.

detalls rehabilitació arquitectònica de la ronda de sant antoni

Segons les previsions, les obres de rehabilitació duraran un any i tindrien un cost de 8 milions d’euros. Les obres s’haurien d’adjudicar el setembre del 2018 per tal de finalitzar-les a la tardor del 2019.

El mercat de Sant Antoni

Com ja sabeu, el mercat de Sant Antoni està arribant a la seva recta final de les obres de rehabilitació, que han durat dos anys aproximadament. En total, el mercat disposarà de 40.000 metres quadrats, repartits entre establiments d’alimentació, parades dels encants i del mercat dominical. El nou mercat també comptarà amb 700 metres quadrats d’espais veïnals, on s’inclou la pacificació dels carrers de Tamarit i del Compte Borrell. La data prevista d’inauguració és l’abril del 2018.