aïllar casa teva del fred

Com aïllar casa teva del fred. L’expert respon

Quan arriba l’hivern ens adonem dels problemes d’aïllament de casa nostra. Quantes vegades has notat que entra el fred per la finestra o que una porta no tanca correctament? És per això que aïllar casa teva del fred és fonamental no només per estalviar diners, sinó també per aconseguir una millor eficiència energètica. Avui, a l’Expert respon, tractem un tema molt comú entre les llars catalanes.

La pèrdua d’energia a les llars

Segons els últims estudis dels experts, el principal problema dels habitatges és la pèrdua d’energia. Això significa que per molt que pugem la temperatura de la calefacció, seguirem passant fred a casa nostra. A més, també suposa un augment de les despeses de llum o gas,  ja que es calcula que cada grau que pugem als termòstats eleva la factura un 7%. Per evitar aquestes despeses i per aprofitar millor l’energia, és molt important fer canvis per tal d’aïllar casa teva del fred. Algunes de les recomanacions dels experts no suposen una inversió alta, de fet, amb petits canvis ja podem millorar el control i la pèrdua d’energia a casa nostra.

com aïllar casa teva del fred de l'hivern

Com ja us hem explicat altres ocasions, és un problema que afecta a tot el territori. De fet, a Catalunya es calcula que es podrien estalviar un 79% si milloressin l’eficiència energètica de les cases. A la ciutat de Barcelona, en concret, el parc d’habitatges suspèn en eficiència energètica, ja que el nivell mitjà de certificació energètica només assoleix la lletra D.

Com aïllar casa teva del fred

Avui us proposem una sèrie de canvis i millores que pots implantar per tal d’aïllar casa teva del fred. Les dues primeres categories tenen a veure amb dues parts fonamentals d’una llar, com són les parets o façanes i les teulades.

Teulades

Les teulades són el principal element per on pot entrar el fred i és per on es produeix la principal pèrdua de calor (un 30% aproximadament). Per aïllar casa teva del fred hauràs de revisar els materials de la teulada del teu edifici o casa. En aquest sentit, els materials més recomanats són el poliestirens o la llana mineral. Aquests materials, a més, també ajuden a aïllar de la calor de l’estiu i millora l’excés de soroll exterior.

Parets i façanes

Per les parets i façanes s’escapa un 25% de la temperatura dels habitatges. I aquesta és la principal raó de fer una rehabilitació. Des d’OBRA sempre insistim molt en la importància de fer rehabilitacions i en aquest cas, és imprescindible per aïllar casa teva del fred, però també de la calor. La rehabilitació de les parets interiors de l’edifici és més senzilla, ja que consisteix a revisar els punts crítics. Si, al contrari, la rehabilitació és de la façana exterior, és recomanable triar sistemes més eficients com les façanes ventilades.

Recorda que també pots sol·licitar ajuts a la rehabilitació energètica. 

Consells per fer des d’avui

Per començar ja a fer canvis per aïllar casa teva, aquí tens algunes solucions que pots aplicar:

aïllar casa teva del fred en hivern

  • Revisa portes i finestres. Si detectes esquerdes o filtracions, pots arreglar-lo amb silicona, massilles o burletes.
  • Programa la calefacció. Si tens l’opció, programa el temps i temperatura de casa teva. La temperatura constant ajuda a estalviar energia.
  • Utilitza cortines i persianes. Tanca bé les cortines i persianes durant la nit especialment per tal de conservar la calor de l’interior.
  • Instal·la finestres amb doble aïllament. Estalvia fins a un 50% d’energia.
  • Tanca la porta de la cuina i del lavabo. Aquestes estances normalment disposen de sistemes de seguretat per on se’n va la calor i entra el fred exterior.

Si vols seguir aprenent i aplicar més consells per millorar els recursos de casa teva, visita el nostre apartat de l’Expert Respon.