barris més sostenibles

El Centre de Natura i els barris més sostenibles

El nou espai dedicat a la natura, a la sostenibilitat i a difondre el patrimoni natural i cultural del seu entorn es coneix com el Centre de Natura. És una visita obligatòria per a aquells interessats en la promoció de barris més sostenibles a Barcelona. 

La localització de la finca, situada al barri de Sant Genís dels Agudells (a la falda del parc de Collserola), permet que el contacte, l’experiència i el gaudiment de la natura sigui excel·lent. Aquest centre s’encarrega de la millora de les relacions de la vall amb el barri, amb el districte, amb la ciutat i amb el Parc Natural de la Serra de Collserola donant cabuda a projectes ambientals de caràcter sòcio-educatius.

barris més sostenibles

Visita’l, aprèn i promou els barris més sostenibles

El Centre de Natura ofereix un espai d’informació i formació, una programació d’activitats dirigides i auto-guiades per promoure les pràctiques sostenibles que afavoreixin les relacions entre el medi urbà i el medi natural. En aquest punt d’informació podreu aprendre tot el que vulgueu sobre la masia, el projecte i l’oferta d’activitats que hi podeu realitzar.

El centre també ofereix una exposició que mostra els valors naturals, la memòria popular i el projecte dels nous usos als entorns de la masia de can Soler com a espai de connexió entre la ciutat i el parc de Collserola.

I per últim també ofereix activitats lúdiques i culturals per a famílies, entitats i associacions del barri i escoles, a més dels veïns i les veïnes, per aprofundir en el coneixement de la natura així com l’hort urbà de can Soler.

Pròximes activitats

La propera activitat guiada es durà a terme el dissabte 10 de novembre i la presenten com “El repte de trobar aliment”. Es durà a terme de 9.30 a 13.30h i s’exploraran les diferents estratègies que han desenvolupat alguns animals per passar l’hivern i es construiran menjadores per a ocells i senzills refugis per a passar-hi l’hivern.

Durant tots els dies d’obertura hi haurà disponibles les activitats i instal·lacions autoguiades. A més a més, les activitats adreçades a escoles d’educació infantil i primària també es podran dur a terme durant tots els dies d’obertura amb reserva prèvia.

El Centre de Natura de can Soler només estarà obert alguns divendres i dissabtes dels mesos d’octubre, novembre i desembre. Fes un cop d’ull a l’horari i no et quedis sense visitar-lo!