Carrer de Cristóbal de Moura, nou eix verd a partir del gener

Carrer de Cristóbal de Moura, nou eix verd a partir del gener

El Govern de Barcelona segueix amb el seu propòsit de neutralitzar i pacificar els seus carrers, i per això està adoptant algunes mesures que ho faran possible. A partir de gener començaran les transformacions del carrer de Cristóbal de Moura, que es convertirà en un gran jardí de trànsit pacificat, el qual unirà el barri del Poblenou i el del Besòs.

Carrer de Cristóbal de Moura, nou carrer jardí

El Govern municipal ha aprovat la transformació del carrer de Cristóbal de Moura amb la finalitat d’aconseguir una Barcelona més saludable, amb entorns verds de qualitat, que suposaran una millora de l’espai pels vianants. La longitud de la via és d’1,27 quilòmetres, cosa que significarà 32.000 metres quadrats de zona verda per la ciutat comtal, concretament pel districte de Sant Martí.

carrer de Cristóbal de MouraFont: Ajuntament de Barcelona

El projecte d’aconseguir un model d’una Barcelona neta i amb espais verds, es va començar quan es van dur a terme les rehabilitacions i transformacions del carrer de Pere IV, La Escocesa o Ca l’Alier. Així mateix, se seguirà aquest procés de millora amb la transformació del carrer de Cristóbal de Moura, la qual ja és finançada amb un pressupost de 7 milions d’euros, i s’iniciarà el gener del 2018. Està previst que la seva durada sigui de 14 mesos.

D’altra banda, les característiques del carrer seran unes voreres amples, concretament de 3,5 metres, i dos carrils de circulació, per on podran caminar bicicletes, trànsit pacificat i serveis. A més, ara disposarà d’un jardí lineal que unirà el parc del Centre del Poblenou i la rambla de Prim, juntament amb el parc del Besòs de Sant Adrià, una altra zona verda propera a aquest eix.

El primer tram que sofrirà les reformes serà la zona que envolta Ca l’Alier, entre els carrers de Fluvià i de Provençals, i ja representaran uns 3.500 metres quadrats d’espai verd pel barri. Els mateixos veïns i veïns de la zona han estat informats i participaran en la configuració de la transformació, amb la finalitat de crear una taula de treball que decideixi els usos i continguts que es donaran per aquest nou eix verd.

carrer de Cristóbal de MouraFont: Ajuntament de Barcelona

Si us interessa aquest tema i voleu saber més sobre la rehabilitació i pacificació que s’està seguint per crear un nou futur de Barcelona, no dubteu a consultar l’apartat específic del blog sobre rehabilitació arquitectònica.