Habitatge a Barcelona - busques pis

Comença el cicle “Busques pis?” sobre l’habitatge a Barcelona

Avui comença una nova edició de la iniciativa “Busques pis?” de l’Ajuntament per assessorar els veïns que volen buscar un nou habitatge a Barcelona. Durant la jornada d’avui explicaran com trobar lloguer assequible, contractes, factures, habitatge públic, cohabitatge i masoveria urbana.

El problema de l’habitatge a Barcelona

Els últims anys l’habitatge a Barcelona s’ha convertit en un dels problemes reals dels veïns. La falta d’oferta i la pujada de preus del lloguer ha provocat problemes de convivència entre propietaris, llogaters, veïns i empreses.  Per aquesta raó va néixer el cicle “Busques pis?”. Avui comença la 4a edició que té com a títol: “Busques pis?: Activitats i assessorament sobre l’habitatge a Barcelona”.  La iniciativa de l’Assessoria d’Habitatge del Departament de Joventut i els Punts InfoJove de la ciutat és totalment gratuïta amb inscripció prèvia.

habitatge a barcelona cicle

El programa d’activitats és:

Dimarts, 18 de setembre:

  • “Market Place” de pisos per compartir. Trobada de veïns que ofereixen habitacions a joves que volen compartir pis.

Dijous, 20 de setembre

  • Alternatives d’habitatge: les cooperatives i la masoveria urbana. En aquesta trobada algunes entitats explicaran com funcionen les cooperatives d’habitatges de Barcelona.

Divendres, 21 de setembre:

  • Desmuntant les factures del gas i l’electricitat. Explicació i resolució de dubtes sobre les factures de gas i llum.

Dimecres, 26 de setembre:

  • Que no et prenguin el pèl amb el contracte de lloguer. Per aprendre a entendre el contracte de lloguer i saber els teus drets i obligacions.

A banda d’aquestes xerrades, el cicle sobre l’habitatge de Barcelona també organitzarà més actes durant el pròxim més. Pots consultar el programa complet a la seva web.

Mediació i assessorament

L’ajuntament també ofereix serveis per arreglar conflictes i d’orientació informativa i jurídica als veïns. Les Oficines d’Habitatge poden ajudar a les persones amb dificultats econòmiques en situacions de risc d’expulsió.

oficines habitatge a barcelona

A banda d’aquest servei de mediació, les oficines d’atenció al ciutadà també t’informaran sobre ajuts a la rehabilitació dels elements comuns dels edificis o ajuts a la rehabilitació energètica. Recorda que pots informar-te sobre l’habitatge a Barcelona amb aquests cicles i en les pàgines web oficials.