ciutat intel·ligent

Barcelona serà ciutat intel·ligent: Smart City Week

L’Ajuntament de Barcelona ha sorprès als ciutadans amb una nova iniciativa coneguda com “Smart City Week” per reflexionar i experimentar sobre la relació entre persones, tecnologia i ciutats. L’objectiu d’aquest nou projecte, que es durà a terme del 5 a l’11 de novembre, és apropar a la ciutadania el concepte de ciutat intel·ligent. Una ciutat intel·ligent és aquella que sap com utilitzar les noves tecnologies i el coneixement acumulat en l’art de fer ciutat per avançar cap a un entorn urbà més inclusiu i sostenible.

L’acte d’obertura se celebrarà durant la tarda del 5 de novembre amb la inauguració oficial del nou Centre d’Innovació Urbana de Barcelona de Ca l’Alier. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la multinacional Cisco, que ha cofinançat la rehabilitació de l’antiga fàbrica de Poblenou. A més a més, també hi participen més de 20 entitats públiques i privades com l’Smart City Expo World Congress, el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, l’Institut d’Estudis Catalans, la Mobile Week Barcelona i la Fàbrica del Sol, entre d’altres.

ciutat intel·ligent

Ciutat intel·ligent dividida en quatre eixos: casa, barri, ciutat, món

Durant la setmana es duran a terme un conjunt d’activitats perquè els ciutadans prenguin consciència de com experimenten les funcions del seu dia a dia (habitatge, mobilitat, mercat i àgora) en diferents nivells de relació amb l’entorn físic (casa, barri, ciutat i món). D’aquesta manera els barcelonins i barcelonines podran fer-se una idea aproximada de com seria una Smart City ideal.

Així doncs, la Smart City Week s’estructura sobre aquests quatre eixos enllaçant-los amb el paper que juga la tecnologia en cada una d’aquestes escales en relació a totes les funcions vitals i gestos quotidians que defineixen el fet de ser ciutadà. El programa recull que cada eix servirà de fil conductor per a totes les activitats, entre les quals hi haurà conferències i xerrades, itineraris, visites guiades, portes obertes, activitats participatives, experimentals, educatives i familiars.

Els més petits no es quedaran sense ciutat intel·ligent

L’Ajuntament de Barcelona tampoc s’ha oblidat de la importància dels ciutadans i ciutadanes més petits, i és per això que els ha dedicat un dia especial per a conèixer com seria una Barcelona intel·ligent. El dissabte 10 de novembre es duran a terme diferents activitats per educar a aquestes generacions futures. Es tractarà d’un conjunt de tallers familiars que es duran a terme en diferents districtes de la ciutat. Sabem que els nens i les nenes són una part imprescindible de la ciutat i és per aquesta raó que Barcelona posa molt èmfasi en fer-los partícips de tots els projectes possibles, com per exemple en la transformació dels parcs de la ciutat.

Però l’Ajuntament no només ens ha sorprès amb aquesta iniciativa sinó que a poc a poc va aportant granets de sorra perquè la ciutat de Barcelona es converteixi pas a pas en una ciutat sostenible. Si t’interessa viure en una ciutat ideal també pots interessar-te pel projecte del Centre de Natura, el nou espai dedicat a la natura, a la sostenibilitat i a difondre el patrimoni natural i cultural del seu entorn.