Cartell polítiques de rehabilitació

Barcelona parla sobre les polítiques de rehabilitació

Les solucions d’austeritat que va executar el govern com a resposta a la depressió financera mundial que començà el 2007 van tenir conseqüències. Pel que fa a l’habitatge, els districtes on vivien els ciutadans amb rendes més baixes van sortir més perjudicats que la resta. Per tant, la correcta i eficient aplicació de les polítiques de rehabilitació d’edificis és clau per al desenvolupament sostenible de la ciutat

“Polítiques de Rehabilitació al Sud d’Europa”

Aquest és el nom que ha rebut la darrera reunió celebrada el passat 25 d’abril al Centre de Cultura i Memòria del Born. Les polítiques de rehabilitació contribueixen a l’eficiència energètica de les llars i a incrementar les vivendes disponibles per tant milloren notablement les condicions de vida dels ciutadans.

politiques de rehabilitació aplicades

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Barcelona ha decidit prioritzar i fomentar aquestes polítiques convocant una nova trobada. Aquesta tasca no la dut a terme en solitari sinó que ha comptat amb la col·laboració de L’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS), l’Associació Espanyola de Gestors Públics d’Habitatge i Sòl (AVS) i el Col·legi de Registradors d’Espanya. L’objectiu de la sessió? Posar en comú tota la informació que ajudi a aconseguir el finançament necesari per a que les polítiques de rehabilitació de l’habitatge puguin ser possibles. 

 Què va passar el 25 d’abril?

Durant tota la jornada matinal es van anar realitzant  activitats a les quals només hi podien accedir experts del sector. La més destacada va ser la visita al nou Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona. El tècnics encarregats de gestionar els habitatges per a gent gran, pisos de lloguer socials i atenció ciutadana van oferir una visita on varen explicar les tasques que desenvolupava aquest organisme públic. Però el plat fort va ocórrer a la tarda.

politiques de rehabilitacio

L’activitat estrella fou un debat, moderat per la directora d’Operacions de l’Institut Català del Sòl,  en el qual es va parlar sobre com aconseguir finançament per a implementar les polítiques de rehabilitació a Barcelona  i continuar amb el projecte de remodelació dels barris. Hi van intervenir experts d’arreu d’Europa i van exposar mesures innovadores que s’han aplicat als seus països i com aplicar-les aquí. La taula rodona estava formada per Besim Nebiu, director del programa Habitat for Humanity a Europa, l’Orient Mitjà i Àfrica, Javier Burón, gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Dimitra Siatitsa, doctora en Arquitectura i assessora especial del Secretariat General de Benestar, Grècia. Rui Neves Bochmann Franco, regidor d’Habitatge i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Lisboa, Portugal. Paloma Lombardo, directora del centro de estudios Registrales de Castilla la Mancha, Giordana Ferri, directora de Fondazione Housing Sociale, Itàlia i Chiara Rizzica, directora de projecte de Fondazione Housing Sociale, Itàlia.

politiques de rehabilitacio als barris

Si voleu seguir al dia sobre les actualitats de les polítiques de rehabilitació d’edificis a Barcelona, estigueu atents al nostre blog.