Barcelona inverteix en la rehabilitació urbana i d'habitatges

Barcelona inverteix en la rehabilitació urbana i d’habitatges

El Govern municipal invertirà 236 milions d’euros en rehabilitació, eficiència energètica i millores d’accessibilitat fins a l’any 2019. Una estratègica que l’Ajuntament ha fet pública en el Plenari de març, celebrat l’1 d’abril.

Estratègia de rehabilitació urbana

L’estratègia de rehabilitació urbana preveu invertir 236 milions d’euros fins al 2019 i es dirigiran a la millora d’edificis residencials, municipals, habitatges i, també, l’espai públic. Com ja us hem avançat al blog, n’hi plans de rehabilitació a l’Eixample o a espais ciutadans d’Horta-Guinardó, entre d’altres. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha declarat:

Estem convençuts que la rehabilitació urbana és l’instrument que ens permetrà treballar de forma coordinada la reversió de les desigualtats i el lideratge per aconseguir aquesta transició energètica que tant necessita la nostra ciutat.

El pla ha estat acordat entre el govern municipal i el PSC. La majoria dels partits de l’oposició s’han mostrat satisfets pel pla encara que han afegit algunes propostes i han demanat a l’Ajuntament que destini més pressupost a la rehabilitació urbanística.

rehabilitació arquitectònica barcelona

La inversió es repartirà així: 80 milions per ajuts a la rehabilitació del parc privat; 32,8 milions per a rehabilitar el parc públic d’habitatges i promoure l’eficiència energètica dels edificis municipals i 123 milions per a rehabilitar íntegrament l’espai públic.

Rehabilitació a l’interior dels habitatges

Per primera vegada, els ajuts per a la rehabilitació d’aquesta convocatòria inclouen subvencions per a millorar l’interior dels habitatges. Aquestes accions poden ser la millora de l’accessibilitat, l’aïllament acústic o actuacions per eliminar els materials nocius per a la salut de les persones. També es concediran ajuts a les famílies amb rendes més baixes, subvencions per fer servir materials ecològics, etc. El pla de rehabilitació també incorpora un programa d’ajuts per a conjunts residencials d’especial interès.

Ajuts a la rehabilitació

Els ajuts a la rehabilitació ja es poden demanar des de la web de l’Ajuntament. Les subvencions per patologies estructurals, millores energètiques globals i ascensors podran ser del 50% fins a un màxim de 60.000€. Les millores energètiques parcials i obres d’elements comuns (façanes, terrats, etc.) seran del 32% i 25% respectivament, amb un màxim de 30.000€. L’Ajuntament ha afegit que els ajuts complementaris de cohesió social podran arribar al 100% i sense límit.

OBRA va organitzar una jornada informativa sobre la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges i edificis. Si voleu tota la informació podeu consultar la nostra web.