rehabilitació asfalt barcelona

Barcelona escanejarà l’asfalt dels seus carrers

Els pròxims mesos, un cotxe recorrerà els 8,2 milions de metres quadrats de paviment d’asfalt que té Barcelona. El cotxe compta amb un dispositiu especial que escanejarà els carrers per conèixer l’estat de l’asfalt de les principals vies de circulació. L’objectiu d’aquesta acció és oferir la informació obtinguda als ajuntaments per actuar sobre els punts negres de la calçada.

Objectiu: coneixement i rehabilitació

Desperfectes, clots i punts negres. Això són alguns dels problemes que podem veure a molts carrers de Barcelona i això serà el que detectarà un dispositiu de sensors que han dissenyat tres enginyers de telecomunicacions i exprofessors universitaris. Durant els pròxims mesos aquest dispositiu recorrerà els carrers principals per registrar les incidències i els punts quilomètrics exactes per actuar i rehabilitar-les. Els carrers on més incidirà aquest escàner són l’avinguda de la Diagonal, el Passeig de Gràcia o el carrer d’Aragó.

Segons els creadors:

A través dels sensors es poden detectar desperfectes de la calçada més petits que no són apreciables a simple vista”.

El projecte ha estat desenvolupat per l’empresa Sotavia i va ser premiat al BCN Open Challenge l’any passat. Després d’aquest reconeixement, els creadors van firmar un contracte de licitació per tres anys i mig i que compta amb l’assessorament de Barcelona Activa, l’organisme municipal que fomenta la creació d’empreses de la ciutat. Amb aquest sistema, es vol substituir les tasques que fan les brigades municipals o els mateixos veïns alertant a l’Ajuntament dels desperfectes de la via pública.

L’estat de l’asfalt

Els pròxims mesos, el cotxe on s’ha instal·lat el dispositiu escanejarà els 8,2 milions de metres quadrats de paviment d’asfalt de la ciutat. Ho farà amb la velocitat habitual dels altres vehicles per conèixer l’estat reial dels carrers. Un cop finalitzat l’anàlisi, els creadors volen oferir el sistema a altres ajuntaments.

rehabilitació asfalt barcelona

La rehabilitació dels carrers és molt important, de fet, l’Ajuntament de Barcelona va realitzar 2.840 reparacions durant l’any 2015 amb un cost de 2,9 milions d’euros. Com ja sabeu, a OBRA sempre destaquem el paper fonamental de la rehabilitació arquitectònica per una ciutat, per això, si vols conèixer les notícies relacionades amb aquest tema, consulta el nostre blog.