Barcelona és una de les ciutats ideals per viure 2

Barcelona és una de les ciutats ideals per viure

Barcelona és una de les ciutats ideals per viure: una metròpolis costanera amb el mediterrani que destaca cada vegada més per la seva diversitat i moviment. Més d’una desena de milions de turistes visiten la ciutat cada any, alguns d’ells esperant descobrir-la i uns altres buscant construir un futur. Té una projecció molt atractiva, que la converteix en una oportunitat per a aquelles persones que volen potenciar la seva carrera professional aquí.

Segons The World Best Cities 2021, Barcelona està classificada com l’octava millor ciutat per a viure, treballar i investigar. La ciutat comtal destaca per la promoció en Internet, la qualitat urbana i la programació cultural, per la qual cosa es converteix en un focus per a la captació de talents digitals i inversió en tecnologia i cultura.

Ciutat ideal per viure i treballar

La capital catalana també destaca per la gran explosió del sector de les startups, que l’ha convertit en una ciutat de cultiu per a les empreses tecnològiques i innovadores. Algunes de les startups que han florit del Hub català i presenten una gran escalabilitat són: Mediquo, Factorial, Payflow, Holded, Landbot.io, Amenitiz, Learnlife, Tradler, Remy Robotics i Hubtype. Barcelona es posiciona, per tant, en el cinquè lloc del rànquing EU-Startups 2020, darrere de Londres, Berlín, París i Amsterdam.

Barcelona és una de les ciutats ideals per viure 2

La revista FDI (del grup Financial Times) i el seu informe Top 10 Tech Cities of the Future 2020/2021 exposen que Barcelona és la segona millor ciutat en estratègia d’atracció del sector tecnològic, així com la cinquena en perspectives de rebre inversions d’innovació, tecnologia i startups.

Segons l’estudi Observatori de Barcelona 2019 realitzat per l’Ajuntament de la Cambra de Comerç, la revolució digital passa per la ciutat per a ancorar-la en les millors posicions mundials quant a equilibri entre treball i vida personal, rànquing en el qual Barcelona també ocupa el vuitè lloc (Cities for the Best Work-Life Balance 2019).

Coneixies aquesta façana tecnològica de Barcelona? Saps d’algunes startups que hagin nascut a la ciutat?