barcelona

Barcelona, ciutat d’anunci

Durant l’any passat la ciutat de Barcelona ha estat escenari de 3.311 rodatges, dels quals una tercera part van ser anuncis publicitaris i videoclips. Els carrers de la capital catalana han registrat un 8% més de filmacions respecte a l’any anterior. La principal causa d’aquest creixement són els preus, encara que aquest any les tarifes s’han incrementat.

La ciutat de Barcelona com a escenari

Segons les dades que ha fet públics la Barcelona Film Comission, l’any passat es van registrar 3.311 rodatges a la ciutat. La tercera part van ser rodatges d’anuncis publicitaris i videoclips. Es van filmar 58 llargmetratges, 562 produccions de televisió i documentals, 485 curtmetratges i 916 rodatges fotogràfics i d’espectacles no comercials. Entre les pel·lícules que es van rodar a Barcelona es troben Barcelona nit d’hivern, Secuestro o Cerca de tu casa.

Segons fonts del sector, com ara Ricardo Silva, coordinador de localitzacions foranes:

Barcelona és sinònim de modernitat, moda, disseny i cinema”.

Les localitzacions més demandades són Ciutat Vella, Sant Martí i l’Eixample. Els parcs també són un escenari molt sol·licitat, sobre tot la Ciutadella, el Parc Güell i el Laberint d’Horta. Un dels llocs que més ha crescut en nombre de rodatges és el Turó de la Rovira, on s’han filmat Tengo ganas de ti o la sèrie Cites. Altres localitzacions que han començat a créixer són els mercats municipals de Barcelona.

Malgrat aquestes dades, el sector ha alertat de l’increment de les taxes municipals i de les restriccions.

Rutes de pel·lícula

Aprofitant aquesta ratxa, algunes entitats com Barcelona Movie Walks han registrat 20 rutes a peu sobre més de 90 pel·lícules i 200 localitzacions a Barcelona. Els interessats poden entrar a la seva web i descarregar-se els plànols amb tota la informació sobre les localitzacions cinematogràfiques que han fet servir directors com Woody Allen o Pedro Almodóvar. Algunes d’aquestes rutes són la Barcelona de Woody Allen, la Barcelona de Salvador,  la Barcelona de Pedro Almodóvar, la Barcelona de El perfum o Barcelona nit d’hivern.

barcelona