Barcelona a l'Smart City Expo World Congress

Barcelona a l’Smart City Expo World Congress

L’Smart City Expo World Congress realitzat els dies 19, 20 i 21 de novembre, va tenir la participació de l’Ajuntament de Barcelona sota el lema “Humanitzant la tecnologia per Barcelona”.

Barcelona a l’Smart City Expo World Congress

Durant el congrés, l’Ajuntament de Barcelona va tenir una participació activa. Primer de tot, cal destacar que hi va col·laborar mostrant la seva visió sobre els projectes Smart City i la relació que creuen que hi ha d’haver entre tecnologia i població.

Per tant, el seu objectiu dins de l’Smart City Expo World Congress va ser fomentar un model d’innovació sostenible que millori la qualitat de vida de la ciutadania.

En el seu estand va incloure diverses activitats, entre elles: l’Espai Fòrum. Aquest espai és una àgora on es van difondre els projectes per la ciutat. Aquests estaven basats sobretot en el desenvolupament d’iniciatives per la participació ciutadana i la col·laboració social, ambdues relacionades amb la tecnologia. A més a més, s’hi van realitzar ponències sobre el medi ambient i la mobilitat.

World Congress

Dintre de l’Smart City Expo Congress hi va haver una zona de congressos, on l’ajuntament de Barcelona va participar activament en la moderació de la taula rodona sobre el vehicle compartit i en la ponència de l’Autonomus Ready.

Els reptes plantejats per l’Ajuntament de Barcelona

L’ajuntament de Barcelona va proposar tres reptes o challenges des de l’i.lab per aquest Smart City Expo World Congress:

El primer va ser buscar solucions que generessin energia renovable a partir dels paviments de la ciutat. Aquest s’empara sota l’Agenda 2030 i mostra el compromís que té Barcelona per enfocar-se cap a la sostenibilitat.

El segon challenge va estar centrat en la ciutadania i consistia a trobar solucions que donin atenció a la gent gran en situació de dependència. Aquestes solucions havien d’incorporar la tecnologia per tal que la resposta davant de la necessitat de la gent gran fos molt ràpida.

Congress

Per últim, també es va reptar a la comunitat a què aportés idees perquè la ciutadania contribueixi a la millora de l’emergència climàtica de la ciutat. Aquestes idees havien d’utilitzar l’anàlisi de dades.

Tal com hem pogut veure, la participació de l’Ajuntament de Barcelona va ser realment activa durant l’Smart City Expo World Congress, on va poder mostrar el seu punt de vista en diversos aspectes.