xarxa de punts verds

Augmenta la xarxa de punts verds a Barcelona

Actualment hi ha desenes de punts verds repartits per tota la ciutat per tal de facilitar el procés de reciclatge, preservar el medi ambient i millorar la qualitat de vida. Aquests són espais centralitzats de recollida de residus que necessiten un tractament específic i per als quals no disposem contenidors al carrer, com ara pneumàtics, fluorescents, pintures, bateries o oli usat per cuinar. Avui us expliquem la construcció d’un nou Punt Verd de Barri provisional que augmentarà la xarxa de punts verds a Barcelona.

Nou Punt Verd provisional

El nou espai se situarà a l’extrem sud del solar de propietat municipal ubicat entre el carrer del Vallespir  i els jardins de Joaquín Domingo, a tocar de la plaça de Joan Peiró. És important destacar que la finca està qualificada de zona verda i vial, així que la instal·lació del punt verd es duu a terme de forma provisional, amb unes estructures que permeten el futur desmuntatge i trasllat.

deixalles 2

Les obres començaran amb la construcció de la llosa de fonamentació de tota la infraestructura i la retirada del tancament que ara envolta la finca. La construcció durarà uns tres mesos i per tant, a partir de l’abril, Sants disposarà d’un nou punt fixe de recollida de residus per millorar el procés de reciclatge i ajudar a reservar el medi ambient. Al final, tot el solar es tornarà a pavimentar i al davant, al carrer del Vallespir, s’habilitarà una zona de càrrega i descàrrega traslladant també els contenidors actuals.

Xarxa de punts verds a Barcelona

La xarxa de punts verds de Barcelona disposa de tres tipus d’instal·lacions mediambientals:

  • Punts verds de zona: són de grans dimensions, es dirigeixen al sector comercial i de serveis i estan situats a la perifèria.
  • Punts verds de barri: són de dimensions reduïdes, estan situats a l’espai urbà i es dirigeixen al consum domèstic d’un volum més petit.
  • Punts verds mòbils escolars: tenen finalitats pedagògiques i educatives per a escoles, infants i famílies.

deixalles1

Reciclar és una activitat quotidiana molt senzilla i gratificant. La xarxa de punts verds és una iniciativa que ajuda a Barcelona a ser una ciutat sostenible i procura pel model energètic. Vols saber què més es fa a Barcelona per millorar la sostenibilitat? Consulta el nostre blog! :)