Remodelacions al raval

Arriben les noves remodelacions al Raval

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, va presentar fa uns dies les pròximes remodelacions al Raval. Aquestes començaran de cara a aquesta tardor amb la clara proposta d’afavorir els usos dels veïns i d’eliminar les barreres visuals. 

El projecte de remodelacions al Raval

Es tracta d’un projecte nascut a partir d’un procés participatiu en el qual van intervenir els principals actors del barri. Després de passeigs pel barri i consultes als veïns es va arribar a la conclusió que el Raval necessitava una nova cara lliure d’elements que convidessin a fer un ús excloent de les instal·lacions públiques. Seguint doncs amb el Pla de Barris, les actuacions previstes tenen entre l’objectiu de doblar l’espai de joc infantil i adaptar-lo a totes les edats, donar-li importància als espais multifunció per a joves i gent gran i augmentar els jardins i l’arbrat de la zona.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Així doncs, en total s’actuarà sobre uns 22 mil metres quadrats de parc urbà, els quals tindran un cost per l’ajuntament d’aproximadament 1 milió d’euros. Com podem veure en el pressupost destinat,  les remodelacions al Raval no es tracten d’una gran rehabilitació sinó simplement d’una adaptació a nous usos i una correcció d’alguns elements que no es van tenir en compte en el seu moment.

3 espais d’actuació

La rambla del Raval

El primer espai que rebrà una nova cara és la popular Rambla del Raval. La voluntat és clara: que deixi de ser una zona de pas i que es potenciï l’estada del veïnat del barri. Per una banda la nova Rambla serà molt més ampla a la vegada que accessible, ja que les barreres transversals actuals seran història. El pas dels vehicles i bicicletes també es modificarà perquè els vianants tinguin un accés més fàcil a tots els carrers contigus i una visibilitat major, quelcom que n’augmentarà la seguretat.

Les noves remodelacions al raval arriben a la seva rambla

Tal com s’ha fet en altres places rehabilitades de la ciutat, també s’hi habilitaran parterres dedicats a jocs infantils, espais verds, etc. i s’instal·larà un lavabo públic i una font, mesures que sens dubte inviten a quedar-s’hi una estoneta més.

Plaça de Vázquez Montalbán

En el cas de la plaça de Vázquez Montalbán, la proposta ferma és treure-li la imatge de plaça poc amable per anar una tarda qualsevol. Es vol que tingui una identitat singular i “personal” a través de les noves instal·lacions.

remodelacions al raval. La plaça de vázquez montalbán

Aquestes serien les muntanyetes de terra perquè creixin nous arbres, la col·locació de cadires en rodona per a fomentar les converses, els jocs pintats sobre el paviment per als més petits i les pistes de bàdminton, ping pong i futtoc donaran el toc esportiu a la plaça.

Plaça de Salvador Seguí

Les remodelacions al Raval també afectaran la plaça de Salvador Seguí. En ella s’hi duran a terme dues accions principals: ampliar l’espai de jocs infantils i canviar la finalitat de les àrees d’estada. Exemple d’això són la incoporació d’un nou espai lúdic pels nens més petits (0-12 anys) al mobiliari del parc o la instal·lació de noves cadires i bancs. En referència a l’espai on es troba la Filmoteca, s’hi plantarà nou arbrat que farà ombra a les cadires i terrasses de la zona i s’augmentarà la zona de pas per a convidar als assistents a passejar tranquil·lament.

Nova zona infantil gràcies a les remodelacions al raval

Així doncs, aquestes són les zones on tindrà incidència les noves remodelacions al Raval, si voleu seguir informats sobre l’evolució del Pla de Barris de la ciutat, no dubteu en visitar el nostre blog.