allotjaments APROP

Arriben els allotjaments APROP a Barcelona

Arriba a Barcelona la primera promoció dels allotjaments APROP, edificis de proximitat provisionals construïts amb contenidors reciclats que han causat una molt bona impressió entre la ciutadania. Aquesta perspectiva es va poder intuir a partir de la jornada de portes obertes que donava l’oportunitat de conèixer de primera mà com seria viure en un d’aquests habitatges d’entre 30m2 i 60m2.

Com són els allotjaments APROP?

Els allotjaments APROP o pisos contenidors estan construïts, tal com indica el seu nom, a partir de contenidors marítims reciclats. La prova pilot d’aquesta alternativa residencial està inspirada en propostes d’èxit que ja funcionen en altres ciutats del món com Amsterdam, Copenhaguen o Vancouver.

Aquesta nova modalitat de pisos socials estan situats al barri Gòtic, al número 8 del carrer Nou de Sant Francesc, en un espai anteriorment ocupat per una placeta. L’edifici consta de quatre plantes i 12 allotjaments construïts amb un sistema que recicla contenidors marítims destinats a donar resposta ràpida a  casos d’emergència residencial. Concretament, segons ha explicat l’Ajuntament, hi ha 8 allotjaments de 60 metres quadrats amb dues habitacions i 8 allotjaments de 30 metres quadrats amb una habitació.

foto1

Beneficis

Un dels trets positius d’aquests pisos és la rapidesa amb què es poden construir, ja que en tan sols un dia es pot aixecar una planta. En aquest cas, la construcció de l’edifici al solar s’ha completat en quatre mesos. D’altra banda, l’edifici és totalment sostenible, ja que el sistema modular ha reduït un 58% els residus i un 32% les emissions de CO₂ durant el procés de construcció. Tanmateix, els allotjaments tenen una certificació energètica d’AA i el seu consum energètic és de quatre a sis vegades més baix que el d’una construcció convencional amb les mateixes característiques.

En els allotjaments APROP s’instal·laran famílies inscrites a la Mesa d’Emergència, que hi podran viure de manera provisional mentre esperen un habitatge social definitiu.

foto2