Logotip de la semana de l'energia

Arranca la setmana de l’energia 2018

Ahir es va donar el tret de sortida a la setmana de l’energia 2018. Aquesta s’estendrà fins al divendres, 8 de juny i comptarà amb la col·laboració de moltes institucions de les quatre comarques de Catalunya.

La setmana de l’energia 2018

Enguany se celebra la 8a edició de la setmana de l’energia, la qual coincideix amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Ambdues iniciatives comparteixen el clar objectiu d’aconseguir que la societat se sensibilitzi pel que fa a l’estalvi i a l’eficiència energètica. És a dir, transmetre una nova manera de pensar i viure l’energia i que la gent prengui consciència de la importància que té optimitzar l’ús dels recursos energètics i de tots els avantatges que suposa viure en un edifici o casa energèticament eficient.

setmana de l'energia europea

Pel que fa a l’àmbit català, la setmana de l’energia compta a diverses institucions que actuen com a organitzadores. L’Institut Català d’Energia és el principal encarregat de desenvolupar aquesta tasca que continua amb la iniciativa de promoure una rehabilitació energètica dels edificis. A més a més,  gaudeix de la col·laboració de les diputacions de les 4 comarques catalanes,  la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona,  el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA) i més de 100 municipis adherits.

Què es farà?

Al llarg d’aquests dies es posaran a disposició dels ajuntaments tot tipus d’eines; recursos educatius, tallers, jocs i debats que serviran per explicar les característiques del model energètic que es vol impulsar. Aquest es tracta que els consumidors d’energia tinguin un rol actiu i que produeixin la seva pròpia energia neta, l’emmagatzemin i la comparteixin amb la comunitat. D’aquí ve el lema de la setmana de l’energia 2018 “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”

setmana de l'energia 2018

Per a aconseguir-ho, és necessari que s’expliquin correctament aquests nous rols així com els nous serveis que estaran a l’abast dels ciutadans i el funcionament d’aquest nou sistema energètic. Tanmateix, és molt important que els ciutadans tinguin a la seva disposició un lloc, una organització, etc. on acudir si tenen algun dubte o necessitat. Així doncs, si voleu més informació sobre les activitats que es faran durant aquesta setmana de l’energia 2018 o participar-hi de forma activa només heu d’entrar aquí i sel·leccionar la que més us interessi.