arquitectura singular

Arquitectura singular a Barcelona

La ciutat de Barcelona compta amb una sèrie d’espais icònics marcats per una arquitectura singular. Tots aquests edificis han augmentat el patrimoni cultural de la societat i ha esdevingut populars amb el pas del temps. Avui us portem alguns dels edificis de Barcelona que han marcat tendència entre els arquitectes d’arreu de tot el món.

Què és l’arquitectura singular?

L’edificació singular habitualment comprèn tots aquells edificis d’ús públic que per les seves dimensions o tipologia estructural comporten una major dificultat en el projecte i la construcció. Alhora, quan s’han de fer rehabilitacions arquitectòniques comporten actuacions complicades. Cal remarcar que la remodelació d’edificis històrics és una de les millors alternatives per incentivar el creixement sostenible. En la majoria d’ocasions els problemes d’aquests edificis estan  relacionats directament amb el deteriorament dels materials a causa del pas del temps.

Reial Acadèmia  de Medicina

Construïda per Ventura Rodríguez l’any 1761 va servir d’escenari per a multitud de metges. Està ubicada en un dels edificis neoclàssics més importants de Barcelona i es pot visitar amb reserva prèvia.

Edifici David

És una construcció única que consta d’una façana classicista amb rampes que permeten pujar inclús a l’àtic en cotxe i aparcar-lo dins del despatx. Actualment conté un gimnàs i espais de “coworking”. Què us sembla? A  nosaltres ens encanta!

Carrer del Carme

Situat al barri del Raval hi trobem un enorme bloc residencial de pisos integrat totalment amb el veïnat i amb un disseny que millora l’entorn. L’arquitecte Josep Llinas explica que el seu objectiu era que l’edifici fes un pas enrere i tirés el cap endavant. Què us sembla?

carrer-del-carme

Barcelona  i el seu recorregut per edificis emblemàtics

Quan passeges per Barcelona ho has de fer amb calma, ja que en qualsevol cantonada pots trobar un edifici d’arquitectura singular que t’alegri la vista. Des del blog d’OBRA sempre fem referència als edificis modernistes, però avui hem deixat pas a alguns edificis que no us deixaran indiferents. T’animem a visitar-los!