l'Ateneu la Bòbila de Porta

Ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta

L’Ajuntament de Barcelona ha començat ja les obres d’ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta, al districte de Nou Barris, que es convertirà en un equipament de barri dins la nova plaça Sóller, que també s’està reurbanitzant. L’objectiu principal d’aquesta actuació és ampliar l’equipament existent a la plaça Sóller, amb una nova volumetria i amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Reubicacions de l’Ateneu la Bòbila de Porta

El projecte comptarà amb una inversió de 2,77 milions d’euros i es preveu que estigui enllestit l’octubre de 2020. En primer lloc es reubicarà l’accés principal, fent-lo accessible en l’àmbit de plaça, convertint-se en un pol d’atracció i activitat. D’altra banda, també es reubicarà l’escala exterior per tal de potenciar la connexió de vianants amb el jardí, acció que es veurà reforçada per la conversió d’un tram del carrer de l’Estudiant en plataforma única.

S’incorporarà vegetació mitjançant una pèrgola amb enfiladisses. Aquesta actuació és molt important, ja que ajuda a integrar l’Ateneu la Bòbila de Porta amb el parc i potenciar la millora ambiental dels seus espais.

l'Ateneu la Bòbila de Porta

Reforma de la plaça Sóller

L’ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta s’està fent en paral·lel a la reforma de la plaça Sóller, que també s’inaugurarà el  2020 i es convertirà en un espai molt més verd, amb més de 100 arbres nous i una nova vegetació i arbustos distribuïts per tot l’àmbit.

D’altra banda, també hi haurà diverses zones d’estada amb nou mobiliari urbà, algunes d’elles amb àrees infantils i aparells de gimnàstica per a gent gran àrea d’esbarjo per a gossos i un espai de relació tipus àgora on es podran organitzar esdeveniments.

l'Ateneu la Bòbila de Porta

Aquesta remodelació urbanística té un pressupost d’uns 4,5 milions d’euros i neix de la proposta guanyadora del concurs convocat per recollir les millors idees de cara a renovar la plaça i al procés participatiu fet amb els veïns, entitats i infants de l‘Escola Palma de Mallorca.

Nosaltres ja tenim ganes de veure com serà el resultat final de l’ampliació de l’Ateneu la Bòbila de Porta i la plaça Sóller! Si voleu estar al dia de totes les novetats d’urbanització de l’àrea metropolitana de Barcelona, no us oblideu de consultar el blog periòdicament ;)