ajuts a la rehabilitació d'habitatges barcelona 2018

Ajuts a la rehabilitació dels elements comuns d’edificis d’habitatges 2018

Avui us expliquem els nous ajuts a la rehabilitació dels elements comuns d’edificis d’habitatges de Barcelona. Uns ajuts adreçats a les comunitats de propietaris que vulguin rehabilitar espais comuns per tal de millorar el parc d’edificis de la ciutat. Els ajuts es poden sol·licitar fins al 30 de novembre del 2018.

Ajuts a la rehabilitació d’habitatges 2018

La nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges es va fer pública el passat 15 de juny i estarà oberta fins al 30 de novembre. El pressupost inicial d’aquestes subvencions és de 14.395.000€ i l’objectiu principal és promoure les obres de rehabilitació dels edificis residencials de Barcelona. Tot i que és una convocatòria molt semblant a la de l’any 2017, hi ha alguns aspectes que han canviat:

  • Imports de les subvencions: s’ha afegit un límit per als habitatges. Ara, la subvenció final no pot sobrepassar el valor més restrictiu de cap dels límits de l’edifici.
  • Condicions als habitatges llogats: els edificis amb habitatges llogats, se’ls hi demanarà unes condicions als preus dels contractes i que no estiguin destinats a l’ús turístic.
  • Edificis buits: es podran acollir als ajuts sempre que incorporen l’edifici a la Borsa de lloguer social durant mínim 5 anys.
  • Increment de IRSC: s’ha incrementat per 3 l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya per tal que hi hagi més persones amb dret d’accés als ajuts.
  • Suprimit l’ajut de redacció del IITE i el Certificat d’Eficiència Energètica, tot i que continuen sent dos documents necessaris per a la sol·licitud.

Com són aquests ajuts?

A continuació us fem un petit resum dels ajuts a la rehabilitació d’habitatges. Recordeu que podeu sol·licitar-los i trobar més informació al web de la convocatòria oficial de l’Ajuntament.

ajuts a la rehabilitació d'habitatges barcelona

Qui pot accedir:

Els edificis d’habitatges residencials anteriors a l’any 1993 que tinguin un mínim del 70% destinat a habitatge habitual.

Ajuts:

  • Patologies estructurals: se subvencionarà el 35% amb un màxim entre 30.000€ per edifici o 3.000 per habitatge. Aquest topall es pot ampliar per a edificis de més de 30 habitatges i en 20.000, per als de més de 60.
  • Obres no estructurals: façanes, patis, cobertes, mitgeres, escales, etc. Aquestes obres han d’incloure una millora energètica per tal d’aconseguir una subvenció del 40% del pressupost o del 25% per a les actuacions parcials.
  • Accessibilitat: 35% del pressupost per a la instal·lació d’ascensors o la supressió de barres arquitectòniques, amb un topall de 30.000€ o de 50.000€, segons les característiques de l’edifici.
  • Estalvi energètic: es distingeix entre mesures pasives i actives, com ara la producció d’energia amb fonts renovables o la transformació en coberta verda de la superfície del terrat. Aquí els ajuts poden arribar al 50% del pressupost.
  • Instal·lacions: millora d’instal·lacions comunes i la retirada d’elements antics i obsolets.

Com sol·licitar els ajuts:

El president de la comunitat de propietaris, l’administrador o el propietari de l’edifici ha de presentar la sol·licitud a les Oficines de l’Habitatge de Barcelona on comptarà amb assessorament tècnic per tal d’ajudar en el procés de tramitació.

Recordeu que podeu consultar tots els ajuts actuals a la rehabilitació o habitatge al nostre apartat d’ajuts del blog.