High Line Nova York

Acabada l’obra “High Line” de Nova York

El High Line de Nova York és un nou parc urbà construït sobre una antiga línia de ferrocarril que va deixar d’utilitzar-se l’any 1980. Es tracta de més de 2 quilòmetres de recorregut, des de Gansevoort Street fins a 34th Street al districte de Meatpacking, a l’oest de Manhattan.

High Line Nova York

La rehabilitació d’aquestes vies ferroviàries i la seva conversió a parc urbà han suposat un gran canvi pel barri, que els últims anys s’havia degradat. La construcció d’aquest nou parc ha rentat la cara a la zona, que ha vist com el turisme i els mateixos ciutadans de Nova York tornen a visitar el districte. El projecte permet recórrer a peu més de 20 carreres, enmig d’un pulcre treball de paisatge i mobiliari urbà dissenyat pels millors professionals.

High Line Nova York

El parc està decorat amb escultures i petites obres d’art, grups de voluntaris participen en la conservació i manteniment dels jardins i hi ha bancs per poder seure i gaudir de l’espai, que per cert, ofereix unes vistes molt boniques de la ciutat.

S’hi pot accedir per diferents carrers, i cal destacar que és accessible per a persones que van amb cadira de rodes. Així mateix, l’accés queda restringit per a persones amb bicicleta o monopatí, ja que és força estret.

High Line Nova York

Tot i que la primera fase del projecte High Line es va inaugurar el juny de 2009, no ha estat fins aquest passat mes de setembre que s’ha inaugurat l’últim tram. Actualment rep 5 milions de visites l’any. És tan bonic que The New York Times publicava el dia de la seva inauguració: “Si l’últim tram del High Line no et torna a enamorar de Nova York, realment no sé què dir”.