Passivhaus

7ª Conferencia Espanyola Passivhaus a Barcelona

Els passats 26 i 27 de novembre es va celebrar al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona, la 7ª edició de la Conferencia Española Passivhaus.

L’estàndard Passivhaus

Passivhaus és un estàndard de construcció i es pot aplicar a tot tipus de disseny arquitectònic. Gràcies a la aplicació de les tècniques i mesures passives, pròpies d’aquest model, s’aconsegueix reduir fins al mínim el consum energètic.

8960720a11907e01d4dc80af380944bf

Les característiques del estàndard Passivhaus són:

  • El cabdal de renovació d’aire exigit per persona ha de ser com a mínim de 30m³ / h .
  • La demanda energètica en una habitació queda ha d’estar limitada a 10W / ​​m² ( u), per poder calefactar-la a través de ventilació controlada.
  • Per complir l’estàndard Passivhaus també cal limitar la demanda energètica en calefacció i en refrigeració a 15 kW / m2, així com el un consum total d’energia primària a  120 kW / m2 a.
  • Es pot aplicar a totes les edificacions independentment del clima i la zona.
  • En la rehabilitació es poden incrementar encara més les limitacions de consum energètic de l’estàndard de 15 kW / m2 a a 25 kW / m2 a ja que s’ha de treballar en condicions predefinides.

 7ª Conferencia Espanyola Passivhaus

PassivhausEn aquesta edició Passivhaus tenia com objectiu principal donar a conèixer les noves tendència d’aplicació de l’empresa i l’estàndard de baix consum a Espanya. També es va tractar el tema de la reducció del consum energètic per part de les empreses dedicades al sector de la construcció, ja que les dades indiquen que el seu consum energètic representa dues cinquenes part del total espanyol.

Els assistents a aquestes conferencia també van tenir la possibilitat de visitar dos exemples de construccions fetes a partir del estàndard Passivhaus. El primer va ser el Centre Cívic de Can Portabella, que es troba a Barcelona i el segon una casa amb el certificat oficial del estàndard que es troba a Palau de Plegamans.

Aquesta edició va ser un gran èxit, ja que abans de començar les jornades les places del auditori per poder assistir a les conferencies ja estaven esgotades. Tot i així, aquells que es van quedar sense plaça van poder visitar la exposició sobre les últimes novetats en components i materials de construcció per construir seguint l’estàndard.