Recorregut 7@ Poblenou

7@ POBLENOU: Palo Alto i equipaments – OBRA Barcelona

En la categoria de Visites Guiades podreu trobar informació sobre els diferents recorreguts per la Barcelona arquitectònica que oferim des d’OBRA. Es tracta de recorreguts guiats on els participats passegen per diferents zones de la ciutat gaudint de les explicacions d’un professional de l’àmbit arquitectònic. Barcelona és una ciutat plena de construccions emblemàtiques, amb grans projectes de rehabilitació arquitectònica acabats i per realitzar. Els amants de d’arquitectura tenen un ampli ventall de possibilitats a explorar, i des de les visites guiades d’OBRA oferim una bona manera de fer-ho.

Itinerari 7@ Poblenou: Palo Alto i equipaments

Avui proposem la visita 7@ al barri de Poblenou: Palo Alto i equipaments, vinculat al pla 22@Barcelona. Aquest itinerari proposa un recorregut pels edificis dedicats a l’ús d’equipaments de barri de Poblenou, a més de la zona d’activitats artístiques i de disseny denominada Palo Alto.

Dades bàsiques

Públic objectiu: Arquitectes, Col·lectius de la construcció, Congressos, Empreses

Idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany i holandès.

Temps: recorregut estimat de 4hores (itinerari a peu)

Preu: 30€ per persona. Mínim 300€ per grup (IVA no inclòs)

 

Recorregut de la visita

La creació d’un districte modern i d’activitats intensives en coneixement és el que s’ha aconseguit amb el pla 22@barcelona al barri de Poblenou. La creació de nous equipaments en antics edificis industrials, preservant l’important patrimoni històric-artístic que suposen ha estat desenvolupat pel pla 7@, una petita part del projecte global. L’itinerari que avui proposem visita els següents edificis.

Recorregut 7@ Poblenou`

  • Can Felipa: antiga fàbrica de l’empresa Catex, que actualment ubica un centre cívic propietat de l’Ajuntament de Barcelona. Rehabilitada l’any 1989 per Josep Lluís Mateo.

Captura de pantalla 2015-07-09 a les 10.54.12

  • Can Saladrigas: antiga fàbrica tèxtil que des del 2004 alberga un casal per a la gent gran, i des del 2009 la biblioteca municipal del barri. Rehabilitada l’any 2006 pels arquitectes Moises Gallego i Tomàs Morató.
  • Palo Alto: es tracta d’un conjunt industrial establert l’any 1875, que als anys 70 es va dividir en petits tallers i on als anys 90 s’hi van establir professionals d’activitats artístiques, que el van batejar amb l’actual nom de Palo Alto.
  • Recorregut 7@ PoblenouTorre de les aigües: la seva funció quan es va construir l’any 1870 era subministrar aigua als primers edificis de l’Eixample, mitjançant un sistema d’aprofitament d’aigües del subsòl. Els arquitectes Antoni Vilanova i Eduard Simó la van rehabilitar l’any 2013, tot i que des de l’any 1987 és un jardí públic.