rehabilitació

40 milions per a la rehabilitació i manteniment dels paviments de Barcelona

D’ací fins al 2020 l’Ajuntament de Barcelona destinarà 40 milions d’euros per a la rehabilitació i manteniment dels paviments de Barcelona. L’objectiu és millorar la qualitat de l’espai públic i la seguretat de la xarxa viària.

Rehabilitació i manteniment dels carrers

Del total dels 40 milions, es destinaran 25,3 milions a la rehabilitació dels carrers. Aquesta nova inversió per a la rehabilitació i manteniment dels paviments actuarà en el total dels 12 milions de metres quadrats de calçades de la ciutat. El 80% dels paviments són d’asfalt i presenten els desperfectes derivats del trànsit diari. Segons la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz:

Les actuacions preveuen utilitzar, entre altres, paviment sonoreductor amb l’objectiu de disminuir la contaminació acústica”.

Per cometre les obres de rehabilitació, els treballs es dividiran en dues zones d’actuació: zona est i zona oest. La zona est inclou Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. La zona oest comprèn Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.

Entre les actuacions previstes també s’inclou la reparació i manteniment als carrils bici i la millora als carrils bus. Per realitzar aquests treballs es farà ús de maquinària de baixa contaminació tant acústica com atmosfèrica.

Asfaltat i renovació de la xarxa

A banda d’aquest pla, la Comissió de Govern també ha aprovat dos contractes d’obres de manteniment de paviments d’asfalt i renovació de la xarxa bàsica per aquest any i l’any 2017. El total d’aquestes actuacions serà de 5,86 milions d’euros anuals. Els treballs consistiran a l’asfaltat i fer millores als paviments.

rehabilitació

Les primeres accions d’asfaltat i rehabilitació es faran al carrer de Pau Claris, al carrer de l’Escorial, a l’avinguda Josep Tarradellas i d’altres carrers de Barcelona. L’any 2017 es realitzaran treballs a la plaça d’Alfons Comín, la plaça de Karl Marx, etc.

Totes aquestes accions s’inclouen dins del Pla de Rehabilitació Integral (PRI).

Si vols conèixer les accions de rehabilitació arquitectònica que es fan a Barcelona, consulta el nostre blog!