Eixample de barcelona

1,5 milions d’euros per a la millora de l’Eixample

L’ajuntament de Barcelona ha destinat 1,5 milions d’euros per a la millora de l’Eixample. Les millores consistiran a arreglar voreres, pavimentar i agençar espais públics i equipaments. En total, seran 27 actuacions que milloraran la qualitat de vida dels veïns.

La millora de l’Eixample

L’Eixample és una zona molt cèntrica i que comporta un ús molt intensiu de l’espai públic. Per aquest motiu, l’ajuntament de Barcelona ha destinat 1,5 milions d’euros per a la millora i rehabilitació de l’emblemàtic districte.

Pel que fa a l’espai públic, la inversió és de més de 652.000 euros de pressupost que es destinaran a 12 intervencions, entre les quals destaquen el manteniment de l’interior d’illa, millores en el paviment del carrer d’Enric Granados o l’arranjament de voreres al carrer de Provença.

Les intervencions als equipaments de l’Eixample arribaran als 832.000 euros i es dedicaran, entre altres actuacions, a la substitució dels falsos sostres del Centre Cívic Fort Pienc o a la impermeabilització de la coberta de l’edifici annex del Centre Cívic Golferichs.

millora de l'eixample
Centre Cívic Golferichs

A més, actualment s’ha posat en marxa una inversió de 21.500 euros per pintar 1.500 bancs de tot el districte mitjançant un pla d’ocupació.

Un districte emblemàtic

L’Eixample és el districte més emblemàtic de Barcelona. La reforma urbanística de l’arquitecte Ildefons Cerdà, el 1860, és un dels atractius turístics més importants de la ciutat. Sense dubte, una de les zones més visitades i més representatives de l’Eixample és el Passeig de Gràcia, on podem veure autèntiques joies del modernisme català. Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch o Lluís Domènech i Montaner. El conjunt d’edificis situats entre els carrers d’Aragó i Consell de Cent formen l’anomenada “Mansana de la Discòrdia”.

Amb la inversió que ha aprovat l’ajuntament de Barcelona, es vol garantir “una convivència millor i més cohesió social entre els veïns de l’Eixample”, segons va destacar el regidor del districte, Agustí Colom. El pla de millora és un dels compromisos de rehabilitació arquitectònica que vol complir l’ajuntament.