Walking the City: 12 rutes per barcelona

12 rutes per Barcelona al llibre Walking the city

‘Walking the city: Barcelona as a urban experience’ és un llibre on apareixen  12 rutes per Barcelona per viure l’arquitectura de la ciutat. L’obra es va presentar el passat mes d’Abril, i és un llibre molt recomanable  per a totes aquelles persones interessades en l’arquitectura i la seva evolució a la ciutat de Barcelona.

L’origen del llibre

La idea d’aquest llibre neix l’any 2014, quan una colla d’amics experts en diferents àmbits – arquitectura, urbanisme i història de l’art –  posen en comú les seves inquietuds i la seva experiència per idear una nova assignatura optativa: “Caminar Barcelona”.

Caminar per Barcelona

Caminar per Barcelona és una assignatura que consisteix en treure les aules a fora al carrer. Un dia a la setmana els alumnes surten a passejar per algun àmbit concret de Barcelona. La Universitat es posa en contacte amb experts o amb coneixements sobre la matèria – un professor que hagi fet la tesi  sobre un espai en concret, per exemple –  que guia la visita dels alumnes amb les explicacions pertinents. D’aquesta manera els alumnes poden veure com evoluciona la ciutat de Barcelona, com es transforma  la ciutat a través d’algú que, o bé ho ha estudiat, o bé ho ha viscut un canvi a nivell arquitectònic de la ciutat.  Arquitectes de l’ajuntament, experts, sociòlegs, presidents d’associacions de veïns. El que s’intenta és que els alumnes entenguin que la ciutat és una qüestió plural, en mans de tots.

Aquesta assignatura ha estat multi premiada  i ha tingut molt d’èxit fins i tot fora de Barcelona. Va ser exportada a altres països  com Medellín, Roma, Lisboa i Montevideo entre d’altres.  I ha obtingut  el reconeixement de universitats americanes com la de Chicago, Columbia, Harvard, que han enviat estudiants a Barcelona. D’aquí en va sortir el projecte editorial que s’ha presentat recentment: ’Walking the city: Barcelona as a urban experience’

Walking the city: 12 rutes per Barcelona

Aquest llibre d’Estanislau Roca, Inés Aquilué i Renata Gomes proposa, en una obra il·lustrada, 12 rutes per Barcelona. Les rutes, detallades i documentades, recorren  espais de Ciutat Vella fins a Nou Barris, passant per l’Eixample i la Meridiana, la xarxa ferroviària, les urbanitzacions i les universitats.

Es tracta de 12 rutes per Barcelona acompanyades d’un plànol i nombroses fotografies, que apropen el lector a l’arquitectura, l’urbanisme, la sociologia i la història de Barcelona i dels barris que conformen la ciutat. Així com en les sortides plantejades per l’assignatura origen  del llibre, l’obra aplega col·laboracions de reconeguts especialistes en arquitectura, urbanisme i història de l’art, oferint recorreguts fascinants per Barcelona.

Si vols estar informat/da de l’actualitat sobre arquitectura i rehabilitació arquitectònica, visita OBRA BCN.