visites guiades barcelona

Visites guiades per l’arquitectura de Barcelona: 22@ Poblenou

Com ja saps, podeu reservar la vostra plaça per les visites guiades per l’arquitectura de Barcelona. Aquestes visites les organitza OBRA i ofereixen la possibilitat de gaudir i descobrir el patrimoni arquitectònic de Barcelona en diferents recorreguts, que podreu consultar a l’apartat de Visites Guiades.

Avui parlem del pla 22@ Poblenou. Es tracta d’un pla de renovació de les àrees industrials del Poblenou per a la creació d’un districte modern i avantguardista on trobarem espais de cultura, equipaments, serveis, nous habitatges, etc. Tot això està actualment en marxa amb infraestructures i urbanització adequades a les noves tendències i als nous requeriments. Encara que sigui un pla molt modern, es preserva l’important patrimoni històric-artístic del Poblenou.

Dades bàsiques

  • Públic objectiu: tots els públics. Estudiants d’arquitectura, urbanisme i paisatge, arquitectes, urbanistes, historiadors, gestió turística, veïns de Barcelona, turistes, etc.
  • Idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany.
  • Reserves: web d’OBRA.

Itinerari de la visita guiada

L’itinerari d’aquesta visita guiada proposa un recorregut pels edificis dedicats al coneixement i la cultura. Durant el recorregut, es podran veure els següents edificis. Tots quatre són edificis recuperats i rehabilitats als usos de coneixement i cultura, preservant el seu valor arquitectònic i patrimonial.

1. Can Jaumeandreu

El que avui coneixem com Can Jaumeandreu va ser al passat una fàbrica tèxtil que es coneixia com “La Llana” o “Vapor de la Llana”. Amb la rehabilitació, Can Jaumeandreu s’ha convertit en un espai públic on es fan escoles-taller per aprendre oficis, els de serraller, fuster, instal·lador, etc. L’obra de rehabilitació la va dur a terme Núria Montfort el 2002.

visites guiades barcelona

2. Ca l’Arañó

Ca l’Arañó fou una fàbrica dedicada a la manufactura del cotó. Està situada a la cantonada dels carrers de Tànger i Llacuna i l’obra de rehabilitació la va dirigir els arquitectes Antoni Vilanova i Josep Benedito. Actualment és el departament audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

visites guiades barcelona

3. Antiga fàbrica Josep Canela (can Tiana)

Aquesta antiga fàbrica especialitzada en la producció de màquines de tèxtil és l’actual seu del centre de formació continua de la Universitat de Barcelona. Can Tiana és al carrer Ciutat de Granada i té un espai de 4.857m2 on podem trobar aules, oficines i serveis d’aprenentatge. L’obra de rehabilitació la va dissenyar l’arquitecte Jordi Seguró l’any 1996.

visites guiades barcelona

4. Can Framis

L’Estudi BAAS va ser l’encarregat de rehabilitar aquesta antiga fàbrica de finals del segle XVIII, propietat de la família Framis. Avui és el Museu de Pintura Contemporània, un centre dedicat a la difusió de la pintura catalana actual. La seva col·lecció permanent compta amb més de 250 obres d’artistes catalans. El museu també disposa d’un servei educatiu que ofereix activitats i tallers.

visites guiades barcelona

Si t’agraden les visites guiades per l’arquitectura de Barcelona, recorda visitar la web i el blog d’OBRA on podràs reservar la teva plaça i sol·licitar informació.