premi cesba barris sostenibles 2018

Premis CESBA per a barris sotenibles 2019

El projecte europeu CESBA-MED ha convocat un concurs per premiar als barris sostenibles de les ciutats o pobles europeus. La finalitat és difondre les metodologies i les eines desenvolupades per aquest projecte i qualificar la sostenibilitat de les árees urbanes. Els barris que vulguin participar-hi han de presentar la seva sol·licitud abans del 31 d’octubre.

Què són els premis per a barris sostenibles?

Els CESBA Neighbourhood Award o premis per a barris sostenibles premiarà  al barri que millor representi els nivells de sostenibilitat global de les àrees urbanes. Qualsevol barri o àrea urbana d’Europa es pot presentar si compleix, com a mínim, 3 dels següents requisits:

  • Els límits són carrers, elements naturals i límits legals
  • Superfície d’entre 40.000m2 i 160.000m2
  • Àrea que pugui ser creuada a peu en 10-15 minuts
  • Agrupació d’entre 5 i 15 edificis
  • Entre 200 i 1.500 habitants

El procediment de participació és el següent:

  • Omplir el formulari d’inscripció de la web.
  • Rebreu un correo electrònic amb un enllaç a un formulari en línia de presentació de candidatura i descripció de l’àrea urbana. Un cop completat, rebreu per mail la guia del càlcul dels indicadors i la plantilla on haureu d’introduir els vostres resultats del càlcul.
  • Presentar: plànol de la superfìcie de l’àrea urbana; 4 imatges o renders; càlcul dels kPIs; imatges i gràfics lliures de drets per poder publicar-les.
  • Enviar la plantilla amb els resultats a office@CESBA.eu abans del 17 de febrer.

Projecció internacional de les polítiques d’habitatge

Recentment, la Unió Europea va seleccionar la proposta conjunta de Barcelona i la ciutat de Nova York dins el programa International Urban Cooperation (IUC). Un programa que preveu intercanviar propostes d’urbanisme sostenible. Durant 18 mesos aquestes ciutats compartiran i col·laboraran amb les seves polítiques d’habitatge i redactaran un Plan Local d’Acció que inclourà un projecte pilot que obrirà oportunitats de mercat i foment de la recerca de la UE, les empreses, govern i comunitat local. A banda de crear més àrees o barris sostenibles, el projecte també ha de proposar idees d’habitatge accessible tenint en compte les pressions de fons d’inversió i d’interessos del sector immobiliari o turístic.

barris sostenibles

Noya York no és l’únic exemple de projecció internacional. Fa uns mesos una delegació de l’ajuntament es va reunir a Montreal amb motiu de la inauguració del Centre Internacional de Transferència d’Innovacions i Coneixements en Economia Social i Solidària (CITIES).