contenidors de vaixell

Pisos socials fets amb contenidors de vaixell

Barcelona és una ciutat que resol les seves necessitats des de la innovació. Això ho podem veure amb l’última iniciativa d’instal·lar mòduls prefabricats amb l’objectiu d’acollir a famílies en situació de vulnerabilitat.  Impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, és una iniciativa que pretén col·locar habitatges fets amb contenidors de vaixell d’una o dues habitacions i estan pensats per ser ocupats durant un màxim de cinc anys, encara que la seva vida útil sigui de 75 anys.

12 contenidors de vaixell reciclats

La iniciativa forma part del programa d’Allotjament de Proximitat Provisionals i consta de 12 contenidors marítims reciclats en un solar de 186 metres quadrats en el número 8 del carrer Nou de Sant Francesc de Ciutat Vella. Aquest edifici és un projecte pilot que acollirà a famílies de Ciutat Vella en situació de vulnerabilitat, i que compta amb un pressupost de 940.000 euros.

L’edifici suma un total de 12 allotjaments distribuïts en diverses plantes. A cada una hi haurà dos allotjaments d’un dormitori de 30 metres quadrats, i un de dos dormitoris i 60 metres. A la planta baixa hi haurà un equipament que l’Ajuntament ha cedit al CAP Gòtic.

contenidors de vaixell

Com són aquests contenidors?

Els contenidors havien estat utilitzats per a transport marítim i es van descartar per la seva gran quantitat de viatges. Les seves dimensions són de 12,2 metres per 2,5 d’ample i 2,9 d’alt. Un cop retirats, es van reparar, repintar i es van reforçar estructuralment per al seu nou ús d’allotjament, instal·lant parets, portes, lavabo i cuina, entre altres elements.

És important ressaltar que el procés de construcció va començar en una fàbrica de la Selva del Camp al març. Després d’instal·lar-los, es preveu connectar els contenidors entre si a partir d’elements com un ascensor, escales i passarel·les d’accés. Tanmateix s’ha introduït una façana amb ventilació i una coberta per a un hort urbà. Totes aquestes operacions acabaran el pròxim mes d’octubre.

contenidors de vaixell

Què us sembla aquesta iniciativa de pisos fets amb contenidors de vaixell? Els mòduls es poden desmuntar i reutilitzar en altres ubicacions amb aquest mateix sistema, que és més econòmic i àgil que la construcció d’obra.  Si voleu estar al dia de tot el que passa a Barcelona en l’àmbit de construcció segueix visitant el nostre blog periòdicament