transformació del Port Olímpic

Pas endavant a la transformació del Port Olímpic

Avui us portem novetats sobre la transformació del Port Olímpic en un autèntic espai ciutadà dedicat al mar, per fugir del model actual basat en l’oci nocturn i per potenciar-hi les activitats nàutiques populars i doblar-hi l’espai d’ús públic. La Comissió de Govern ha tramitat ja la transformació i es preveu que  les obres comencin a finals de l’any i estiguin acabades el 2022.

Port ciutadà de 48.000 metres quadrats

El pla preveu un port ciutadà de 48.000 metres quadrats, 24.000 més que ara, més ben integrat en la trama urbana, amb zones de passeig i estada i espais portuaris dedicats a la nàutica, l’esport i la divulgació. Alhora, aquesta remodelació urbanística prioritza les necessitats veïnals i s’allunya del model actual d’oci centrat en el turisme.

Segons va declarar l’alcaldessa Ada Colau l’any 2018, “entre tots hem dibuixat un nou model de front marítim dedicat al mar més obert, públic i ciutadà. Volem que els veïns i les veïnes tornin al Port Olímpic i se’l facin seu”.

transformació del Port Olímpic

La transformació  del Port Olímpic

A banda dels locals d’activitat privada, es crearà un nou centre d’esports nàutics i s’ampliarà l’actual Centre de Vela. Tanmateix, també hi haurà un nou centre de divulgació del coneixement del mar per acostar la ciutadania al  seu entorn litoral.

La remodelació del Port Olímpic inclou la reordenació de les terrasses, les places d’aparcament i les vies de circulació per aconseguir un espai d’alta qualitat, diàfan i permeable on els vianants es puguin moure amb comoditat.

transformació del Port Olímpic

Per executar aquesta actuació s’invertiran 39 milions d’euros, que s’autofinançaran amb els ingressos de la comercialització de locals i amarraments. Què us sembla la iniciativa? A nosaltres ens agrada molt! Consulteu el nostre blog periòdicament per estar al dia de totes les novetats en l’àmbit de construcció de Barcelona.