Noves obres als mercats de Barcelona

Noves obres als mercats de Barcelona

Els últims mesos l’Ajuntament ha posat en marxa noves obres als mercats de Barcelona per tal de pacificar els seus entorns. L’objectiu és donar preferència als vianants per davant dels vehicles i renovar el mobiliari urbà dels voltants. Amb aquestes obres també es pretén potenciar el caràcter comercial de les zones dels mercats municipals.

Obres als mercats de Barcelona: Sants

La primera de les obres als mercats de Barcelona de la que us parlarem és el Mercat de Sants. Aquestes obres tindran una durada de vuit mesos i afectaran el tram del carrer del Tinent Flomesta que comprèn entre els carrers de Sants i d’Antoni Capmany. Les obres de rehabilitació milloraran les condicions d’accessibilitat, d’arbrat i de mobiliari urbà convertint la zona (de 3.000 metres quadrats) en una nova plataforma única. Aquesta nova zona dotarà el carrer de prioritat invertida, és a dir, amb preferència dels vianants davants dels cotxes. És per això que el carrer serà només d’un carril de circulació i no tindrà franges d’estacionament.

Noves obres als mercats de Sants

obres als mercats de barcelona Sants

Mercat de Sant Antoni

Com ja us hem comentat en altres ocasions, els treballs de rehabilitació del Mercat de Sant Antoni han començat la seva recta final. Dins d’aquestes obres als mercats de Barcelona per tal de pacificar l’entorn, el Mercat de Sant Antoni inclourà una gran illa de vianants. Amb aquesta illa es preservarà l’espai públic, la vida veïnal i el comerç de proximitat del barri. Malgrat que les obres de reforma del mercat ja han començat la seva fase final i pròximament tornarà a obrir, aquesta nova illa es construirà per fases i no serà fins a l’any 2019 quan s’acabin les obres.

obres als mercats de Barcelona Sant Antoni

A banda d’aquesta acció, el nou mercat rehabilitat comptarà amb 40.000 metres quadrats, 11.500 dels quals seran d’ús comercial. A més, els veïns també podran gaudir d’un espai museïtzat on hi és el jaciment romà.

Mercat de Sant Andreu

L’última de les obres als Mercats de Barcelona de la que parlarem avui és el Mercat de Sant Andreu. Els treballs començaran durant aquest mes de maig i s’hi instal·larà un mercat provisional on es traslladaran els comerciants a partir del setembre. Segons la regidora de comerç i mercats, Montserrat Ballarín:

És un projecte de mercat molt integrat en el seu entorn i quan estigui remodelat serà un motor per al comerç de proximitat del seu entorn i per revitalitzar aquella zona comercial”.

obres als mercats de barcelona Sant Andreu

Les obres de rehabilitació inclouen l’enderrocament de l’edifici actual, excepte part de l’estructura original. El nou Mercat de Sant Andreu serà un edifici més baix i menys voluminós, que comptarà amb una nova façana vidriada.  La inversió total d’aquestes obres serà de 9,5 milions.