nou jardí públic

Nou jardí públic “de pel·lícula”

Després d’anys d’espera, els veïns i veïnes de Sant Antoni ja poden gaudir del nou jardí públic que ocupa l’espai on estava l’antic Cinema Urgell, comunicant els carrers del Comte d’Urgell, del Comte Borrell, Floridablanca i de Sepúveda. L’espai en el qual s’ha ubicat aquest nou jardí fa 1000 metres quadrats i té diferents zones perquè tots els veïns i veïnes, tant grans com petits, puguin gaudir d’aquest espai.

nou jardí públic

Zones del nou jardí públic

Hi ha dos accessos que donen a aquest nou jardí públic. Un és pel carrer del Comte Borrell i per l’entrada del local comercial que també s’ha fet nou. Trobem quatre zones principals, que són:

  • Zona comercial: Al subsòl, hi ha un supermercat d’entre 1.300 i 2.500 m2 de superfície, tal com estipula la normativa.
  • Zona d’aparcament: A la planta baixa, trobem per una banda els accessos a aquest supermercat i un aparcament de 3 metres d’alçada.
  • Zona verda: L’interior d’illa és el nucli d’aquest nou jardí públic. Substitueix la sala de projeccions del cinema, i s’ha convertit en una zona verda de 992 m2, d’ús i propietat pública.
  • Zona de passejada i descans:  Entre l’interior de l’illa i el carrer del Comte Borrell, a la planta baixa d’un edifici d’habitatges, trobem un passadís cobert de 103 m2 que comunica diferents espais. Trobem una zona verda de 480 m2, una zona de jocs de 122 m2 i una zona de passejada i descans de gairebé 349 m2.

nou jardí públic

Un nou jardí públic “de pel·lícula”

Després de quasi 50 anys projectant pel·lícules, l’antic Cinema Urgell va tancar. Dos anys més tard, el 2015 es va aprovar el pla de millora urbana (PMU) per a l’ordenació de l’edificació. Això va permetre convertir aquest espai en un nou jardí públic amb zones verdes, passejada, descans i comercial, cedit per part dels promotors a l’Ajuntament de manera gratuïta perquè es pugui gaudir de més espais per al veïnat.