Les obres del nou espai ciutadà d'Horta-Guinardó entren en la fase final

Les obres del nou espai ciutadà d’Horta-Guinardó entren en la fase final

Les obres del proper espai ciutadà a l’interior d’illa dels carrers de Sidó i del Lledoner han entrat en la fase final. El districte d’Horta-Guinardó ha invertit 1,3 milions d’euros per acabar els treballs d’aquest nou espai. Les obres s’han centrat en la millora de l’accessibilitat i les xarxes de serveis d’aquesta àrea. També han instal·lat més espais enjardinats, mobiliari urbà i de gimnàstica per a gent gran. El projecte també es convertirà en una nova àrea Wi-Fi.

obres horta guinardó

Les obres de millora del barri de Sant Genís dels Agudells han afectat una superfície de 4.452 metres quadrats en total. Actualment les obres es troben en la fase final amb l’objectiu de transformar una illa de caràcter residual i de difícil accés en un espai social on el veïnat pugui gaudir de les instal·lacions. En total, l’Ajuntament de Barcelona, ha invertit 2,5 milions d’euros.

Fase final d’obres

Els últims treballs se centraran en l’accessibilitat i en la renovació de les xarxes de subministrament. En primer lloc, les obres resoldran els problemes d’accessibilitat de la zona. S’hi eliminaran les barreres físiques, s’hi modificarà el sistema d’escales i s’hi enderrocaran murs de contenció. També està prevista la construcció de rampes d’accés.

obres horta guinardó

En segon lloc, amb les obres també s’hi eliminaran les xarxes aèries de subministrament elèctric de baixa tensió, renovaran les xarxes urbanes de sanejament i d’enllumenat i s’incorporarà la xarxa de clavegueram a la xarxa pública.

Per últim, amb les obres també s’instal·larà mobiliari urbà i s’hi renovarà la part enjardinada on incorporaran la xarxa Wi-Fi al nou espai. D’aquesta forma, els veïns podran navegar per Internet des del nou espai ciutadà del districte.

Si vols saber tota l’actualitat de les obres de rehabilitació arquitectònica de Barcelona, recorda visitar el nostre blog.