La rehabilitació dels Pavellons Güell començarà en els propers mesos

La rehabilitació dels Pavellons Güell començarà en els propers mesos

En els pròxims mesos es preveu que comencin les obres de rehabilitació dels Pavellons Güell, una obra icònica de l’arquitecte barceloní Antoni Gaudí. En tractar-se d’una labor complexa, la restauració s’ha dividit per fases. Per tal de preservar la famosa porta del Dragó, en la primera fase, coneguda com Pla Director, l’Ajuntament habilitarà una nova zona d’accés per als turistes que visitin el complex.

La rehabilitació dels Pavellons Güell

Context historic

L’arquitecte va construir els Pavellons de la finca Güell durant els anys compresos entre 1884 i 1887. En morir el compte Eusebi Güell, els seus primogènits van cedir una part de la propietat per construir el Palau Reial de Pedralbes. Des de 1950 la finca és propietat de la Universitat de Barcelona, però des de l’any 2014 va atorgar la cessió de l’ús del recinte a l’Institut Nacional del Paisatge Urbà. Actualment, la finca es pot visitar de dilluns a diumenge amb accés de pagament.

Rehabilitació dels Pavellons Güell

El pla de restauració

A causa de la complexitat de la rehabilitació dels Pavellons Güell, s’estima que les obres acabin l’any 2024, deu anys després de la firma del conveni entre la UB i l’Ajuntament de Barcelona. En la firma del conveni es va preveure que el cost total de la reforma seria de 900.000 euros i la UB rebria 100.000 euros a l’any per drets de cessió. Les zones afectades per la restauració seran els pavellons de les cavallerisses, del conserge, el parc, el rentador i l’emblemàtica porta del Dragó.

Avui dia, la Universitat ja es mostra oberta a pactar amb l’Ajuntament de Barcelona, en el moment que finalitzi el conveni, perquè tothom tingui dret a accedir a aquesta icònica obra de l’arquitecte Gaudí.

Rehabilitació dels Pavellons Güell

Objectius de la rehabilitació

El principal objectiu de l’obra és que tots els visitants puguin accedir sense cap tipus de problema a totes les cambres de la infraestructura, inclosa la casa del guardià, que fins ara solament s’ha pogut visitar des de la part exterior. A més a més, es vol millorar la visió de l’interior des de l’exterior, amb la qual cosa es rehabilitaran les tanques perimetrals. D’altra banda i sense excloure les visites, la UB seguirà utilitzant les instal·lacions de l’edifici per a fins acadèmics o de representació i també preveu augmentar els usos acadèmics i científics creant diferents actes a l’interior del recinte.

Rehabilitació dels Pavellons Güell

Us eguirem informant sobre l’estat de rehabilitació dels Pavellons Güell a mesura que les obres prenguin forma. Estem segurs que l’any 2024 tota la comunitat podrem gaudir d’aquest espai creat per l’il·lustre arquitecte Antoni Gaudí.