rehabilitació del carrer de guitard

La rehabilitació del carrer de Guitard esdevindrà un nou eix de vianants a Sants-Montjuïc

El districte de Sants-Montjuïc comptarà amb un nou espai de passeig per als vianants gràcies a la renovació del carrer de Guitard. Les obres de rehabilitació començaran el pròxim mes de juliol i milloraran també els accessos i la pavimentació per tal d’aconseguir un nou eix de vianants i per dinamitzar les activitats locals de les plantes baixes. L’Ajuntament ha aprovat un pressupost de 671.775€ per aquestes obres de rehabilitació de Barcelona.

La rehabilitació del carrer de Guitard

Les obres de rehabilitació es duran a terme al carrer de Guitard, entre els carrers de Berlin i Melcio de Palau i els carrers de Puiggarí i Viriat. L’objectiu principal d’aquestes obres és renovar i potenciar el carrer de Guitard com a eix de vianants des del carrer de Berlín cap a l’estació de Sants. Però a més, les obres milloraran les condicions d’accessibilitat, drenatge, enllumenat, arbrat i mobiliari urbà.

rehabilitació del carrer de guitard

La rehabilitació consistirà en convertir la via en una plataforma única amb preferència per als vianants per tal de dinamitzar els comerços locals de les plantes baixes. A més, l’àmbit més pròxim a l’estació de Sants es tractarà com una placeta i se n’eliminarà la circulació de vehicles.

Millores i mobiliari urbà

El projecte també renovarà la pavimentació que afegiran una nota de color. Pel que fa al mobiliari urbà, s’hi instal·laran cadires, papereres i un aparcament de bicicletes. Com hem dit abans, la prioritat serà dels vianants per això també es col·locaran pilones en els punts necessaris per evitar que els vehicles envaeixin l’espai de passeig.

rehabilitació del carrer de guitard

Amb aquestes obres s’aprofitarà per soterrar les línies de baixa tensió que creuen el carrer i per adaptar-ne el drenatge i la xarxa de reg. També es plantaran noves exemplars d’arbres i plantes. L’Ajuntament de Barcelona ja ha aprovat el pressupost definitiu de 671.775,20€.  Està previst que les obres comencin el pròxim juliol i que acabin el desembre.

Ja saps que si vols estar al dia de l’actualitat sobre rehabilitació arquitectònica de Barcelona, nosaltres t’informem en el nostre blog.