Sala Beckett

La nova seu de la Sala Beckett al Poblenou

Ja fa temps que sabem que la Sala Beckett – Obrador Internacional de dramatúrgia deixarà el barri de Gràcia per mudar-se a l’antiga Cooperativa Pau i Justícia del barri de Poblenou. Els motius d’aquest important canvi són bàsicament les limitacions d’espai i els problemes de compaginació d’activitats que això suposa. L’edifici de la nova seu permetrà dur a terme simultàniament totes les activitats que comprèn el centre: exhibició, formació, experimentació i administració.

Avui, en ple mes de novembre, s’acosta el termini previst per l’obertura de la nova Sala Beckett, 1 any després d’anunciar l’inici de les obres de reforma de l’edifici de la nova seu. En el projecte presentat el 14 d’octubre de l’any passat, es preveia que les obres podrien començar el mateix mes d’octubre i que podrien finalitzar en un termini d’entre 12 i 14 mesos (novembre/desembre d’enguany).

Flores & Prats Architects són els arquitectes encarregats de la remodelació i rehabilitació arquitectònica de l’edifici de la nova seu de la Sala Beckett, i aquest és el projecte que van presentar i que va resultar guanyador.

Presentació Nova Sala Beckett from Sala Beckett on Vimeo.

Els arquitectes han volgut respectar els materials originals de l’edifici: terres, finestres i altres detalls. Podeu veure més detalls sobre el projecte aquí, i aquestes són algunes de les imatges de la que serà la nova seu de la Sala Beckett un cop estiguin acabades les obres de rehabilitació.

El nou edifici es troba en la cantonada entre els carrers Pere IV i Batista, i es convertirà en part del programa de Fàbriques de Creació de Barcelona, que té per objectiu incrementar la xarxa d’equipaments públics que donen suport a la creació. Tot i que la finalització de les refromes es preveu per d’aquí a pocs dies, l’activitat teatral s’incorporarà a mitjans de curs, “cap a la primavera del 2016″ segons Patricia Font, responsable de comunicació.

 Nova Sala Beckett Nova Sala Beckett Nova Sala Beckett