La Fira de Nadal de la Sagrada Família amb un entorn pacificat i reformat

La Fira de Nadal de la Sagrada Família amb un entorn pacificat i reformat

La Fira de Nadal de la Sagrada Família, que ja està oberta al públic, ha estrenat un nou entorn pacificat als voltants de la gran obra de Gaudí. Des de finals de novembre i fins que acabi l’any, es duran a terme actuacions aprovades després dels atemptats del mes d’agost i es tallarà el trànsit de manera definitiva a una part del carrer de la Marina i del carrer de Provença.

Actuacions de pacificació

El passat 23 de novembre va obrir al públic la tradicional Fira de Nadal de la Sagrada Família. Aquest any s’han aplicat mesures excepcionals per tal de garantir la comoditat i seguretat dels vianants, tant dels veïns, com dels que acudiran a la fira i dels que visiten el temple de Gaudí. La primera actuació que s’ha dut a terme ha estat la pacificació dels carrers dels voltants, en concret, el tancament al trànsit del carrer de Sardenya entre Provença i Mallorca. Aquest tall de trànsit provisional s’ha fet amb la instal·lació de jardineres i altres elements de mobiliari urbà.

pacificacio fira de nadal de la sagrada familia

Algunes d’aquestes mesures s’inclouen dins del paquet de mesures aprovades en el grup de la Junta Local de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona que es va crear després dels atemptats. De fet, abans que acabi l’any, es tallaran al trànsit de manera definitiva el carrer de la Marina, entre València i Provença, i el carrer de Provença, entre Marina i Sardenya. L’objectiu d’aquesta mesura excepcional i a la vegada definitiva, és que els milers de persones que passen pels voltants de la Sagrada Família, ho puguin fer amb total seguretat i tranquil·litat.

Dins del marc de mesures de la Junta Local de Seguretat i amb motiu de la gran afluència de vianants durant la temporada nadalenca, també s’instal·larà arbrat, jardineres o cubs de formigó a les zones que es consideren més vulnerables. També s’ha reforçat la presència d’agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra en les zones comercials amb més afluència.

La Fira de Nadal de la Sagrada Família

La Fira de Nadal de la Sagrada Família va néixer als anys seixanta i és la més antiga de l’Eixample. Prop d’un centenar de parades s’instal·len a la plaça del temple fins al 23 de desembre. Parades d’avets, de guarniments de nadal, figures, pessebres o productes alimentaris són alguns dels productes tradicionals que podem trobar-hi. Els horaris de la fira són:

  • De dilluns a divendres, de 10h a 21h.
  • Caps de setmana, vigília i festius, de 10h a 22h.

fira de nadal de la sagrada família

Aquesta fira és una perllongació de la Fira de Santa Llúcia, que es va començar a fer quan ja no quedava espai per a més parades als voltants de la Catedral de Barcelona. La Fira de Nadal de la Sagrada Família està organitzada per l’Associació d’Artesans i Firaires Nadalencs de la Sagrada Família, que també s’encarrega d’organitzar les activitats complementàries de la fira, com la recollida de cartes pels Reis Mags, un caga tió popular o del muntatge del naixement gegant a l’entrada del parc. Cada any aquesta fira rep la visita de milers de persones.

Podeu consultar aquest post d’OBRA si voleu conèixer la resta de fires i mercats de Nadal de Barcelona.

Font de les imatges: Ajuntament de Barcelona