espai de jocs infantil

El pop gegant: nou espai de jocs infantils

Deixar els nens jugar amb tota llibertat a l’exterior és beneficiós per desenvolupar l’aprenentatge i les habilitats socials i emocionals. Avui en dia, i sobretot a les ciutats, és difícil trobar espais de jocs infantils on els nens se sentin segurs i puguin relacionar-se amb altres infants. No obstant això, Barcelona fa temps que emprèn la iniciativa Pla de jocs, dissenyada amb l’objectiu de construir una ciutat més amable per als nens i les nenes. Avui us presentem el pop gegant del parc de La Pegaso. Un nou espai de jocs infantils de gran estructura i fruit del procés participatiu que s’ha dut a terme amb els infants de les escoles.

Com és aquest pop gegant?

El pop gegant se situa a l’interior del parc de La Pegaso, un entorn verd i pacificat on es fomenta la vida comunitària i la convivència. És una estructura que no et deixarà indiferent, ja que està formada per diversos elements lúdics com tobogans, xarxes, escales de corda o túnels. L’objectiu principal de totes aquestes peces és estimular la imaginació dels infants.

foto1

Com ha sorgit la idea?

La iniciativa d’aquest nou espai de jocs infantil ha sorgit d’un procés de participació amb prop de dos-cents escolars de cinquè i sisè de primària dels centres educatius Congrés-Indians, Pegaso i Turó Blau. Aquesta és una nova manera de crear àrees de joc des del treball col·laboratiu, fomentant el benestar i desenvolupament dels infants.

espai de jocs infantil

Noves àrees de joc

Durant aquest any ja s’han instal·lat diversos espais de jocs a l’àrea metropolitana de Barcelona i de cara al futur es preveu la incorporació d’altres àrees de joc als jardins de la Indústria, a l’Eixample, i al parc Central de Nou Barris, i a finals d’any també començarà la implantació d’una àrea de jocs a l’avinguda Meridiana.